Naslovna Info Gradiška Završila se nastava za učenike sedam osnovnih škola na području Gradiške

Završila se nastava za učenike sedam osnovnih škola na području Gradiške

GRADIŠKANastava u školskoj 2020/2021. godini završila je juče za učenike od prvog do osmog razreda u svih sedam osnovnih škola na području Gradiške, a svoje osnovnoškolsko obrazovanje ranije je završilo 380 maturanata.

Ove školske godine nastavu je na području Gradiške pohađalo 3.445 osnovaca, za narednu školsku godinu upisana su 383 prvačića, a prema podacima iz škola veći broj upisanih u prvi razred od broja maturanata imaće samo gradske škole “Danilo Borković” i “Vasa Čubrilović”.

Najviše prvačića, njih 112, upisano je u Osnovnoj školi (OŠ) “Danilo Borković”, u kojoj je ove školske godine nastavu pohađalo ukupno 790 učenika, a koja je ispratila 78 maturanata.

Nastavu u OŠ “Vasa Čubrilović” pohađalo je ukupno 810 učenika, deveti rezred završilo je 68 maturanata, od kojih 65 u redovnoj i tri učenika u posebnoj nastavi, a za narednu upisano je 100 prvačića.

OŠ “Petar Kočić” u Novoj Topoli ove školske godine pohađalo je oko 800 učenika, a 97 je završilo deveti razred. Za narednu školsku godinu upisano je 80 prvaćića.

OŠ “Kozaraska djeca” iz Kruškika ove godine ispratila je 30 maturanata, a nastavu je ukupno pohađao 231 učenik. U ovoj školi upisano je 15 prvačića, što je duplo manji broj u odnosu na prošlu godinu.

U OŠ “Sveti Sava” u Dubravama upisano je 30 prvačića, od kojih će deset nastavu pohađati u područnoj školi u Lamincima. Deveti razred završilo je ukupno 40 učenika, a ukupno ih je nastavu u ovoj školskoj godini pohađalo 306.

U OŠ “Mladen Stojanović” u Gornjim Podgracima nastavu je u ovoj školskoj godini pohađalo 370 učenika, a ispratili su 47 maturanata. Za narednu školsku godinu upisana su 34 prvačića, od kojih će 15 nastavu pohađati u područnoj školi u Vrbaškoj, devet u centralnoj školi u Gornjim Podgracima i osam u područnom odjeljenju u Donjim Podgracima.

Najmanje prvačića, kao i prošle godine, upisano je u OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” u Turjaku, njih 12. Ukupno je nastavu u ovoj školu pohađalo 138 učenika, a ispratili su 20 maturanata.

Izvor: SRNA