Naslovna Info Gradiška Zamerke na račun SDS-a u Gradiški

Zamerke na račun SDS-a u Gradiški

GRADIŠKA – Poseta čelnika SDS-a Mladena Bosića i Ognjena Tadića javnim preduzećima i opštinskoj upravi izazvala je revolt dela ovdašnjih političkih partija.

 

U SNSD-u i DNS-u u Gradiški tvrde da je reč o „promociji stranačkih interesa na krajnje neprimeren način“. Zoran Adžić, predsednik Opštinskog odbora partije Milorada Dodika smatra da je zloupotrebljen gradski „Vodovod“ u političke svrhe jedne partije, SDS-a.

-U ovom komunalnom preduzeću demonstrirani su politički uticaji, što je neprihvatljivo za našu demokratsku praksu. U „Vodovodu“ kao ni drugim preduzećima javnog karaktera ne smemo dozvoliti stranačke nastupe – upozorio je Adžić napominjući da bi se ovim i sličnim primerima neposredno pre početka predizborne kampanje, trebala pozabaviti i Centralna izborna komisija BiH.

Vladimir Janković, predsednik OO DNS-a i kandidat za poslanika u NS RS takođe smatra da „politiku ne treba uvoditi u javna preduzeća jer to šteti celoj zajednici i šalje loše poruke građanima“.

-Moj stav po tom pitanju je principijelan. Ni jedna stranka, u ovom slučaju je to SDS, nebi trebala voditi svoju kampanju, na direktan ili indirektan način u javnim preduzećima – kazao je Janković „EuroBlicu“.

U gradiškom SDS-u smatraju da su primedbe krajnje „drske i neprihvatljive“. Uzvraćaju da „čelnici SNSD-a svakodnevno zloupotrebljavaju republičke i lokalne institucije u stranačkom interesu“.

-U „Vodovodu“ rukovode kadrovi SDS-a. Naša stranka je odgovorna za preuzete obaveze. Zajedno sa našim najvišim funkcionerima hteli smo proveriti kako taj kolektiv funkcioniše. Na sreću, imamo se čime pohvaliti – pojasnio je Krčmar, inače kandidat za poslanika u PS BiH. On je potvrdio da su Bosić i Tadić, koji je kandidat za predsednika RS, bili u Gradiški u stranačkom svojstvu. Osim načelnika Zorana Latinovića, delegacija u kojoj su još bili Đorđe Krčmar, predsednik OO SDS-a i Slavko Dunjić, kandidat za poslanika u NS RS posetila je „Toplanu“, „Vodovod“ i nekoliko privatnih preduzeća.

ATF

Podrška Dunjiću

U političkim kuloarima u gradu na Savi kažu da su Bosić i Tadić prioritetno došli da podrže Dunjićevu poslaničku kandidaturu. Za uzvrat navodno žele obezbediti njegovu snažnu podršku u ovom kraju jer je uticaj Slavka Dunjića veliki a izbor u NS gotovo izvestan.