Naslovna Info Gradiška Vrijedna donacija: Prijatelji Miroslav i Rene gradiškoj bolnici poklonili sanitetsko vozilo

Vrijedna donacija: Prijatelji Miroslav i Rene gradiškoj bolnici poklonili sanitetsko vozilo

GRADIŠKA – Miroslav Stojnić, poznati gradiški humanitarac, u saradnji sa prijateljem, ljekarom iz Lucerna dr Reneom Hofsteterom, donirao je sanitetsko vozilo Bolnici Gradiška.

Doktor Rajko Dodik, direktor Bolnice Gradiška, kaže da se radi o veoma vrijednom poklonu za bolnicu. Ovo je samo jedna u nizu donacija koju je obezbijedio humanitarac Miroslav Stojnić.

“Koliko nam je ova donacija značajna, govori činjenica da prije godinu-dvije nismo imali ni jedno sanitetsko vozilo. Jedno smo dobili na pokolon od Termoelektrane “Stanari” i sada ovo drugo od gospode Stojnića i dr Hofstetera. Ovo vozilo ćemo dodatno opremiti. Gospodinu Miroslavu Stojniću ovo nije prvi put da pomaže našoj ustanovi”, rekao je dr Dodik.

Unutrašnjost vozila

Vrijednost donacije prelazi 60 hiljadašvajcarskih franaka. Miroslav Stojić, koji godinama živi i radi u Švajcarskoj, i ranije je pomagao zdravstvenim i obrazovnim ustanovama u svome gradu.

“Gledam da na sve načine pomognem mome gradu. Pomažemo kome god možemo, ne samo bolnici. Moj prijatelj Rene i ja smo po drugi put organizovali neku vrstu donacije za našu bolnicu”, rekao je Stojnić,najavivši nove pomoći zdravstvenim ustanovama u gradu na Savi.

Bolnica Gradiška je zdravstvena ustanova regionalnog tipa i pruža zdravstvenu zaštitu ne samo mještanima Gradiške, već i Srpčanima, Dubičanima, te jednom broju stanovnika Laktaša, Kostajnice i drugih opština.

Autor: Boško Grgić