Naslovna Info Gradiška Vrelo političko leto u Gradiški

Vrelo političko leto u Gradiški

Premijerka utvrđuje koaliciju

GRADIŠKA – Sastanak čelnika gradiškog SP-a i DNS-a sa premijerkom Željkom Cvijanović, uz podredovanje lokalnog SNSD-a, još više je utvrdio ovu koaliciju.

 

Akteri ovog političkog skupa krunisanog gradskom šetnjom i kafom u centru Gradiške, kazali su da veruju kako će “nakon izbora

nova Vlada RS biti sastavljena od članova ove tri partije”. Bez obzira što su na lokalnom nivou socijalisti i DNS u koaliciji sa SDS-om, smatraju da su za njih parlamentarni izbori sada u prvom planu.

Vladimir Janković, predsednik OO DNS-a rekao je medijima da on podržava stavove i odluke svoga stranačkog rukovodstva u RS koje se nedvosmisleno opredelilo za podršku Željki Cvijanović za člana Predsedništva BiH i Miloradu Dodiku, kandidatu za predsednika RS.

-Za nas su važniji dogovori vrha DNS-a od interesa u lokalnoj sredini. Verujem da će sastanak sa SNSD-om i premijerkom Cvijanović pomoći jačanju DNS-a u Lijevču – naveo je Janković ne videći mogućnost da bi ovaj sastanak mogao narušiti odnose sa SDS-om u Gradiški te ugroziti poziciju DNS-a u lokalnoj vlasti.

-Poštovaćemo dogovore sa SDS-om sve dok oni uvažavaju naše stavove. Dakle, problem nije u DNS-u – kazao je Janković. Socijalista Živko Šukalo smatra da je sastanak veoma konstruktivan zato što pruža veće šanse za uspeh na izborima.

-Procenili smo da nas stranka sa najvećim političkim uticajem u RS (SNSD) znatno više uvažava. Verujem da je ovo samo početak  dobre saradnje – rekao je Šukalo. Zoran Adžić, predsednik OO SNSD u Gradiški naglašava čvrst dogovor tri stranke o zajedničkom delovanju na predstojećim izborima, što je potvrđeno i ovom prilikom.

-Ove tri partije imaju jasnu viziju i neskrivenu želju da podrže zajedničku listu te obezbede kontinuitet sadašnje vlasti u RS – naveo je Adžić.

Premijerka Željka Cvijanović je, osim pohvala za uspešan sastanak sa koalicionim partnerima, otkrila da je bilo reči o zajedničkom delovanju SNSD, DNS i SP  i na nivou lokalne vlasti u gradu na Savi.

-Stranke ove koalicije svesne su važnosti izbora i spremne da zajedno deluju, maksimalno sarađuju i dugoročno rade u interesu građana i svojih sredina odnosno RS – navela je Cvijanovićeva.

ATF:

Uzbrukane strasti u Opštini

Bez obzira što se iz Opštine niko zvanično nije oglasio, “EuroBlic” saznaje da se deo čelnika SDS-a ekspresno založio za preispitivanje odnosa sa socijalistima i DNS-om.

MILAN PILIPOVIĆ