Naslovna Info Gradiška VAŽAN DOPRINOS U VRIJEME KORONE: Volonteri Crvenog krsta u Gradiški svakodnevno brinuli...

VAŽAN DOPRINOS U VRIJEME KORONE: Volonteri Crvenog krsta u Gradiški svakodnevno brinuli o drugima (FOTO)

GRADIŠKA – Gradska organizacija crvenog krsta Gradiška organizovala je druženje za volontere kojima su uručene zahvalnice za značajan doprinos u prevazilaženju krize izazvane virusom korona.

Predsjednica Skupštine gradske ogranizacije crvenog krsta Gradiška Renata Obradović Popović rekla je da jok je čast i zadovoljstvo što je ispred gradske organizacije uručila priznanja  mladim volonterima kao mali znak pažnje za izuzetan doprinos tokom izbijanja pandemije korona virusa.

– U posljednjih nekoliko mjeseci stavili su se nesebično na raspolaganje GO CK Gradiška, gotovo svakodnevno su obilazili naše stare i iznemogle sugrađane dijeleći im prehrambene i higijenske pakete. Takođe su učestvovali u mnogim akcijama, od čega izdvajam spremanje gradskog karantina u Vrbaškoj, a isto tako  njihova riječ podrške, sendviči i voda su puno značili umornim vozačima kamiona koji su i po nekoliko dana čekali u kolonama na graničnom prelazu – rekla je Obradović Popović za Srpskainfo.

Ona je istakla da se zahvaljuje i prosvetnim radnicima koji mlade uključuju u volonterski rad.

– Pozivam sve naše  sugrađane koji mogu i žele da se pridruže volonterima CK Gradiška, jer pomažući drugima i sami postajemo srećniji i kvalitetniji ljudi – zaključila je Obradović Popović.

Sekretar Crvenog krsta Gradiška Borko Dević, je istakao da se grupa od 30 članova samoincijativno odazvala kako bi pomogla u vezi novonastale situacije vezane za  pojavu virusa korona.

Kaže da su volonteri u ovom period odradili preko 3.000 volonterskih sati te da su podijelili 1.700 prehrambeno-higijenskih paketa i preko 6.000 zaštitnih maski.

Dević je naveo da je novac za prehrambeno-higijenske pakete objezbijedila Gradska uprava uz pomoć privrednika grada Gradiške.

Volonter Crvenog krsta Kluba mladih Milan Duvnjak koji se volonterskim radom aktivno bavi već osam godina  rekao je da je u toku ovog perioda obavljao mnoge aktivnosti te pozvao sve mlade da se uključe u rad ove organizacije.