Naslovna Info Hronika Uhapšena trojka zbog krađe auta s klocni u Gradišci

Uhapšena trojka zbog krađe auta s klocni u Gradišci

Gradiška – Policija je uhapsila dva lopova koji su namontirali točkove i ukrali “ševrolet” u Gradišci, njime sletjeli s puta, a zatim su ga slučajno ostavili u dvorištu lica osumnjičenog za druge krađe u selu Verija kod Kozarske Dubice.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Dražen Mijuk (25), Aleksandar Prošić zbog krađe vozila te Bojan Borčić (21) u čijem dvorištu je i pronađen oštećeni automobil. Mijuk i Prošić su osim vozila ukrali i raznu tehničku robu, a Borčić je provalio u prodavnicu.

Izvor blizak istrazi je ispričao da je “ševrolet” bio bez točkova, naslonjen na klocne u garaži porodice Misimović iz Gradiške koja živi i radi u inostranstvu. Prošić i Mijuk su na njega namontirali točkove i odvezli ga.

– Oni su u kuću Misimovića u Partizanskoj ulici  provalili u ponedjeljak nešto iza ponoći. Ukrali su televizor, DVD plejer, kameru i džepni sat. Zatim su obili garažu gdje se nalazio “ševrolet”. Automobil je bio na klocnama, ali ih to nije omelo u krađi. Pronašli su točkove i namontirali ih. Ukradenu robu stavili su u vozilo i njime pobjegli – kazao je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

Dodao je da su tokom vožnje sletjeli s puta u Orahovi kod Gradiške i oštetili vozilo, ali su uspjeli da se vrate na put i odvezu automobil do kuće Borčića, gdje su ga ostavili. Igrom slučaja, policija je još ranije pokrenula istragu protiv Borčića zbog pljačke prodavnice u Kozarskoj Dubici.

– Kada je policija došla kod Borčića istražujući njegova nedjela, u njegovom dvorištu je pronašla ukradeni “ševrolet”. Borčić je tvrdio da nema veze sa automobilom.  Tek daljom istragom je utvrđeno da su vozilo ukrali Mijuk i Prošić – rekao je izvor blizak istrazi.

Iz CJB Prijedor su navodeći inicijale saopštili da Mijuka i Prošića terete za krađu “ševroleta” i aparata za domaćinstvo iz kuće A. M. u Gradišci.

– Prilikom njihovog hapšenja pronađene su ukradene stvari i vraćene vlasnicima. Utvrđeno je da su, osim krađe u kući A. M., provalili u jednu benzinsku pumpu u Kozarskoj Dubici iz koje su ukrali raznu robu – saopšteno je iz CJB Prijedor.

Osumnjičeni Borčić nakon ispitivanja pušten je da se brani sa slobode i njega terete za krađu robe iz prodavnice. Mijuk i Prošić su predati gradiškoj policiji gdje će biti ispitani. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” njihovo ispitivanje nije bilo završeno.

Mještani

Komšije porodice Misimović iz Gradiške, vlasnika “ševroleta”, ispričali su da oni duže vrijeme žive u Austriji i da u vrijeme provale nije niko bio u kući.

– Sve do dolaska policije nismo ništa znali. Misimovići su u inostranstvu. Lopovi su iskoristili to te obili kuću i ukrali neke stvari – kazala je Armela M. iz Gradiške.

Glas Srpske