Naslovna Info Gradiška Udruženje ”Mrvice” obilježilo Međunarodni dan prijevremeno rođene djece

Udruženje ”Mrvice” obilježilo Međunarodni dan prijevremeno rođene djece

GRADIŠKA – Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice” obilježilo je večeras u Gradišci 17. novembar  Međunarodni dan prijevremeno rođene djece, simboličnim osvjetljenjem zgrade Gradske uprave, Arene Gradiška, fontane u Gradskom parku i naselju Senjak u ljubičastu boju.

Član Udruženja Danka Mirjanić istakla je da Udruženje “Mrvice” od svog osnivanja obilježava ovaj datum, povodom koga nastoje prikupiti sredstva za kupovinu medicinske opreme nekom od kliničkih centara sa područja Republike Srpske.

“Ove godine smo Kliničkom centru u Banja Luci donirali određenu količinu zaštitinih maski, ali nismo zaboravili ni druge gradove i opštine  u Republici Srpskoj”, naglasila je Mirjanićeva i dodala da trenutno skupljaju sredstava za kupovinu medicinske opreme Bolnici Foča.

Ona je navela da su ove godine predstavili i slikovnicu “Čudesni mali heroji” koja je nastala u okviru projekta “Čarobni  mrvičasti svijet”, i dodala  da će sredstava od njene prodaje biti namjenjena za realizaciju projekata ovog udruženja.

Zamjenica gradonačelnika Dragana Ilić je istakla da puštanje ljubičastih balona ispred Gradske uprave, simbolično prikazuje  sjećanje na prijevremeno rođene bebe koje nažalost nisu dobile životnu bitku.

“Obilježavanje ovog dana je veoma bitno, da se skrene pažnja društvene zajednice na značaj prijevremenog rođenja i teškoća porodica prijevremeno rođenih beba”, naglasila je Ilićeva.

On je dodala da je Gradska uprava uvijek pomagala Udruženje “Mrvice”, te da će tako nastaviti i budućnosti.

Majka prijevremeno rođene djevojčice  Mirjana Bjelovuk rekla je da joj je podrška Udruženja “Mrvice” mnogo značila, jer su joj oni bili bili utjeha i pomoć u trenutku poslije poroda.

Udruženje Mrvice osnovano je 2016.godine, a od tada su organizovali više donatorskih akcija.Udruženje”Mrvice” trenutno broji 120 članova.

Izvor: Radio Gradiška