Naslovna Info Gradiška Učiteljice gestom oduševile svoje đake

Učiteljice gestom oduševile svoje đake

GRADIŠKA – Učiteljice u Osnovnoj školi “Mladen Stojanović” Gornji Podgradci, područno odjeljenje Jablanica, Bojana Bulović i Dragana Subotić, svojim gestom su inspirisale mnoge i pokazale da su učitelji u pravom smislu te riječi.

Ovog puta Bojana i Dragana su umjesto učiteljica bile u ulozi turističkih vodiča, pa su svoje đake, koji žive preko 30 kilometara od grada provele kroz sve ono što čini suštinu grada na Savi.

Kako kaže vječito nasmijana učiteljica Bojana Bulović, koja sebe i svoje kolegice često naziva “seoska učiteljica”, najsrećnija je kada vidi sreću i zadovoljstvo na licu svojih đaka.

“Mi smo srećni što imamo ovako posvećene i zahvalne đake. Djeca sa sela su naše blago. Lako je i ugodno raditi s njima, jer su navikli da rade od malih nogu i ništa im nije teško.”

Njena kolegica Dragana Subotić ističe da je ovo izuzetno značajno za djecu koja ne posjećuju tako često grad kao ostala djeca.

“Ovih jedanaestoro djece rijetko ide u grad i kada odu to su samo obilasci marketa i pomoć roditeljima pri obavljanju određenih poslova. Ovo je bila jedinstvena prilika da im pokažemo određene znamenitosti našeg grada ali i da obiđemo kulturne, sportske i druge ustanove.”

Predane učiteljice su tokom čitavog dana s djecom obišle Kulturni centar Gradiška i Arenu Gradiška gdje su se malo poigrali i osjetili čar dvorane. Potom su se uputili u preduzeće “Jelšingrad”, gdje su ih domaćini proveli kroz sve pogone, ove zaista uspješne firme u kojoj bi neko od ovih đaka mogao pronaći radno mjesto.

Šlag na tortu je bio obilazak keja i odlazak u igraonicu “Maštograd”, koji nije mogao biti drugačije završen nego igrom.

Na kraju vesela ekipa ističe da škole na selu imaju posebnu čar i predstavljaju jednu malu porodicu u kojoj se svi međusobno poštuju i uvažavaju. Gesta ovih učiteljica može svima služiti kao primjer kako treba da se ophodimo prema našoj djeci, pogotovo u vremenu kada je u ruralnim školama đaka sve manje i kada se ove škole gase.

Izvor: Micromreza.com