Naslovna Info Gradiška Učiteljice Aleksandra Međedović Kodić i Slađana Šinik darivale 41 osnovca iz tri...

Učiteljice Aleksandra Međedović Kodić i Slađana Šinik darivale 41 osnovca iz tri sela (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Nastavnice razredne nastave iz Osnovne škole “Danilo Borković” Aleksandra Međedović Kodić i Slađana Šinik  prikupile su i podijelile zanimljive poklone za 41 osnovca iz tri  područne škole.

Pomogli su im i prosvjetni radnici gradiških osnovnih škola, te ‘Apoteka’ Gradiška i ‘Market AS’ .

Riječ je o paketima u kojima su knjige školske lektire, časopisi i didaktički materijal.

-Cilj akcije je da motivišemo djecu pred početak školske godine s obzirom na to da su u toku pandemije virusa korona i obustave nastavedjeca manje čitala. U akciji je prikupljen veliki broj školskih lektira, časopisa i didaktičkih vježbanki i igara. Dobili smo i podršku marketa `AS`, koji je obezbijedio pakete sa slatkišima za svu djecu – navela je Aleksandra Međedović Kodić.

Ona je dodala da su odlučili da pakete podijele djeci u ruralnim sredinama, koja su udaljena od grada i biblioteke.

Slađana Šinik je rekla da su se za ovakvu akciju odlučili zato što su prošlu školsku godinu završili na neobičan način, uz onlajn nastavu.

-Ovakav vid nastave bio je težak za nastavnike, učenike i roditelje i nadam se da ćemo u novu školsku godinu da počnemo u učionicama, istakla je Šinik.

Slađana Šinik se zahvalila za podršku koju su u akciji pružili market “AS”, direktorica Osnovne škole “Danilo Borković” Nada Gustovarac i direktorica Apoteke Gradiška Svjetlana Kovačević, koja je za današnju akciju obezbijedila dezinfekciona sredstva i zaštitne maske za djecu i njihove roditelje.

Akciju je podržao i Novo Milanović, predsjednik Savjeta MZ Cerovljani, koji je  učenicima područnih škola u Šimalovskoj i Bukviku poklonio sveske za sve predmete.

Video:

Foto galerija: