Naslovna Info Gradiška U zaseoku Baraji pušten u upotrebu vodovod i prepumpna stanica

U zaseoku Baraji pušten u upotrebu vodovod i prepumpna stanica

GRADIŠKA – U prisustvu mještana zaseoka Baraji u MZ Gornji Podgradci danas je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić i v.d. direktora KP “Vodovod” Sandro Zeničanin na upitrebu predali vodovod dužine 3.800 metara sa prepumpnom stanicom.

U izgradnju vodovoda i prepumpne stanice utrošeno je 60.000 maraka.

Prvi čovjek opštine je istakao da je shodno Odluci o javnom vodosnabdjevanju i odvodnji kanalizacionih i otpadnih voda na prostoru opštine Gradiška omogućeno da građani po nižim cijenama priključe se na vodovodnu mrežu.

-Opštinska uprava pored putne infrastrukture želi da proširi vodosnabdjevanje na cijelom prostoru opštine Gradiška – rekao je Adžić koji je dodao da je ovo primjer dobre prakse saradnje mještana, Kominalnog preduzeća “Vodovod” i lokalne uprave.

Zeničanin je istakao da će odmah moći na vodovodnu mrežu da se priključi oko 20 domaćinstava.

On je naveo da se na prepumpnu stanicu i cjevovod može priključiti i jedan dio stanovnika Grbavaca koji zbog prethodno loše urađenih tehničkih rješenja imaju problema u vodosnabdjevanju.

Predsjednik MZ Gornji Podgradci Zvjezdan Panić istakao je da se trenutno u zaseoku Baraji za priključak na gradski vodovod prijavilo 15 domaćinstava, te izrazio nadi da će svi mještani priključiti na vodovodnu mrežu, jer je cijena priključka sada znatno niža.