Naslovna Info Gradiška U Trošeljima otvorene dvije novoasfaltirane dionice puta (FOTO/VIDEO)

U Trošeljima otvorene dvije novoasfaltirane dionice puta (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić pustio je danas u upotrebu novoasfaltiranu dionicu puta u zaseoku Puzići dužine 700 metara  i put dužine 500 metara u zaseoku Ratkovići u Mjesnoj zajednici Trošelji.

Adžić je rekao da novoasfaltirana dionica puta u zaseoku Puzići ima veliki značaj za mještane i  turistički potencijal Gradiške, te turističku ponudu Salaša „Ribarski san“ do kojeg je stigla ova dionica puta.

On je istakao da je opredjeljenje Gradske uprave podrška turističkim projektima  i poboljšanje infrastrukutre koja će  učiniti da mještani ostaju na svojim imanjima i da lakše obavljaju svoje poslove.

Adžić je naveo da je na jednom dijelu ovog puta izgrađena rasvjeta i dodao da je  Gradska uprava prepoznala potrebe građana i uradila sve kako bi se infrastrukturni projekti realizovali u svim mjesnim zajednicama na području Gradiške.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Boro Gajić rekao je da novoasfaltirane dionice puta imaju veliki značaj za mjesnu zajednicu Trošelji i mlade ljude kako bi ostali na svojim imanjima.

On je istakao da je u ovoj mjesnoj zajednici neophodno izgraditi sistem vodosnabdjevanja jer nedostatak pitke vode predstavlja veliki problem.

Vlasnik Salaša „Ribarski san“ Dragan Đukanović rekao je da će izgradnja dionice puta koja vodi do ovog tursitičkog kompleksa značiti mnogo za posjetioce koji budu dolazili na salaš.

Đukanović je istakao da u planu imaju razvoj seoskog turizma koji će obuhvatati uzgoj ribe i otvranje novih radnih mjesta, te zapošljavanje mještana ove mjesne zajednice.

Video:

Foto galerija:

Izvor: Radio Gradiška, foto: Moja Gradiška