Naslovna Info Gradiška U toku čišćenje divljih deponija na području opštine Gradiška

U toku čišćenje divljih deponija na području opštine Gradiška

GRADIŠKA – Opštinska uprava Gradiška u saradnji sa komunalnim preduzećem „Gradska čistoća“ počela je sanaciju divljih deponija na području opštine.

Aktivnosti su počele na majdanu u Rogoljima, gdje će u naredna dva dana biti uklonjen otpad.

-Danas smo krenuli sa realizacijom Akcionog plana kojeg je izradila Radna grupa koju je imenovao načelnik opštine. Počeli smo sa uređenjem područja oko majdana. Angažovano je opštinsko Odjeljenje za komunalne i stambene poslove, Komunalna policija, Ekološka inspekcija i „Gradska čistoća“. Očekujemo da ćemo sutra završiti – rekao je Truvun Janjetović, koordinator Radne grupe.

U cilju praćenja nesavjesnih građana biće postavljen i videonadzor a komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ nabaviće i postaviti dodatni broj kontejnera u ovom djelu opštine.

-Naši radnici odvajaju komunalni otpad koji ćemo zbrinuti na regionalnoj deponiji u Banjaluci, a ostali materijal će biti zagrnut – kazao je Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

Nesavjesni građani su kod majdana godinama bacali krupni, građevinski, pa čak i otpad životinjskog porijekla. O ovom problemu ranije smo izvještavali. Nakon što uklone divlju deponiju, nadležni će uvesti pojačane mjere nadzora nad ovim područjem.

-Ovdje će biti organizovana dežurstva, a postavićemo i kamere koje će snimati nesavjesne građane koji bacaju smeće. Oni će biti sankcionisani u skladu sa zakonom – istakao je Janjetović.

Za nelegalno odlaganje otpada kazna je 100 KM.

Članovi Radne grupe pozivaju sve građane da koriste usluge „Gradske čistoće“, kako bi spriječili nastajanje divljih deponija na području opštine.

-Nabavićemo još vozila za odvoz komunalnog otpada, tako da ćemo 90% teritorije opštine pokriti uslugama organizovanog odvoza smeća – poručili su građanima.