Naslovna Info U Laktašima otvorena kružna raskrsnica

U Laktašima otvorena kružna raskrsnica

LAKTAŠI – U Laktašima je u saobrađaj puštena kružna raskrsnica. Vrijednost radova je oko milion i 750 hiljada maraka. I pored otežane situacije, uzrokovane pandemijom virusa korona, izvođač radova ispoštovao je sve predviđene rokove.

Јedan je ovo od kapitalnih projekata za ovu opštinu istako je načelnik opštine Laktaši i najavio naredne planove.

– Ovo je jedan od kapitalnih projekata u Laktašima. Mnogo smo stvari uradili krajem prošle godine i slijede nove investicije u narednom periodu, među kojima mogu najaviti i završetak glavnog projekta za izgradnju sportske sale u školi u mjestu Klašnice – istakao je Miroslav BOojić, načelnik opštine Laktaši.

Izgradnjom kružne raskrsnice riješen je jedan ozbiljan infrastrukturni problem, kaže resorni ministar.

Laktaši - kružni tok - Foto: RTRS

– Ovim će biti značajno poboljšana bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Zahvaljujem građanima Laktaša i svim učesnicima u saobraćaju koji su imali razumijevanja da zajedno sa nama učestvuju u izgradnji ovog projekta, jer je bila otežana komunikacija za vrijeme njegove gradnje – nalgasio je Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Davor Kostrešević, direktor preduzeća “Putevi Republike Srpske, naglasio je značaj ovog projekta, pogotovo zbog velikih gužvi, koje su se stvarale.

– Na ovom mjestu ne vide se više kilometarske gužve u saobraćaju i učinili smo sve da se protok saobraćaja odvija neometano – naglasio je Kostrešević.

Radovi na kružnoj raskrsnici su počeli u oktobru prošle godine i svi rokovi za izvođenje su ispoštovani.

Izvor: RTRS

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.