Naslovna Kultura Knjige U Gradišci predstavljena knjiga „Izdaja“ autora Milana Ljepojevića

U Gradišci predstavljena knjiga „Izdaja“ autora Milana Ljepojevića

GRADIŠKA – U gradiškom Kulturnom centru sinoć je održana promocija knjige „Izdaja“ autora Milana Ljepojevića.

Prema riječima autora, knjiga „Izdaja“govori o prenesenim nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH,odnosno kršenju Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, budući da, sve nadležnosti koje su prenesene, prenesene su na nezakonit,neustavan način.

-Više stvari sam analizirao u ovoj knjizi , ali prvenstveno metodologiju tog procesa prenosa nadležnosti. Knjiga nije imala za cilj da popiše sve prenešene nadležnosti, već način na koji je to rađeno. Svaki prenos nadležnosti je počinjao aferom, a aferu je otkrivala Međunarodna zajednica, odnosno kancelarija visokog predstavnika, koja je preko sistema informisanja kriminizovala određenu instituciju – rekao je Ljepojević.

Knjiga se zove“ Izdaja“, jer uz svu tu silu koja je kršila Ustav i koja je nezekonito sa nivo RS, pod nekom formom reforme prenosila sve te nadležnosti, ništa ne bi bilo moguće dok se te nadležnosti ne usvoje u Narodnoj skupštini, a većina istih je prenijeta u periodu 2001-2005 godine.

Pored autora, o knjizi je govorio prof. dr Mladen Mirosavljević i mladi književnik Marko Šukalo.

-Smatram da sve prethodne knjige Milana Ljepojevića, kao i ova knjiga, daju jedan značajan doprinos publicistici u Republici Srpskoj. Autor iznosi svoje viđenje koje na jedan drugačiji način oslikava stanje u našoj društveno političkoj svarnosti. Ljepojevićeve knjige su one koje izazivaju neku vrstu polemike, koja je dobrodošla u našem društvu da bi se čula različita mišljenja o najaktuelnijim problemima naše današnjice – istakao je prof. dr Mirosavljević.

Knjiga“Izdaja“ prethodno je predstavljena u Banjaluci i na sajmu knjiga u Beogradu . Nakon Gradiške, knjiga će biti predstavljena širom RS , ali i u inostranstvu.