Naslovna Info Gradiška U DONJIM PODGRADCIMA ZAVRŠEN 22.MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR “SVETO GUSKIĆ”

U DONJIM PODGRADCIMA ZAVRŠEN 22.MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR “SVETO GUSKIĆ”

Dragutin Đurđević pobjednik je ovogodišnjeg 22. Memorijalnog šahovskog turnira “Sveto Guskić”, održanog u Donjim Podgradcima kod Gradiške.
U konkurenciji 21 šahiste, iza Đurđevića koji je trijumfovao sa 6,5 od mogućih sedam bodova, drugo mjesto sa 5,5 bodova osvojila je Nada Marušić, dok je trećeplasirani sa takođe 5,5 bodova bio Duško Dragišić. Turnir je održan juče i danas u Osnovnoj školi “Mladen Stojanović”.
Učešće na turniru, koji je posvećen poginulom borcu Vojske Republike Srpske Sveti Guskiću, za Đurđevića, kao jednog od ratnih komandanata, kako je naglasio, predstavlja čast i zadovoljstvo.
I ove godine Fondacija “Sveto Guskić” sa po 100 maraka nagradila je dva učenika težeg materijalnog stanja iz Osnovne škole “Mladen Stojanović”, a na prijedlog nastavničkog vijeća ove škole.
Ove godine nagrađene su odlične učenice osmog razreda Jovana Šinik iz Gornjih Podgradaca i Bojana Stupar iz Vrbaške.
Predsjednik Organizacionog odbora Radislav Šljivar naveo je da se šah u prijeratnim vremenima intenzivno igrao u Donjim Podgradcima, a jedan od nezaobilaznih članova šahovske ekipe bio je pokojni Sveto.
“Nakon Svetine smrti, mi njegovi prijatelji organizovali smo prvi turnir prije 22 godine i on i danas živi u pomen ovog divnog čovjeka i sportiste”, rekao je Šljivar.
Pokrovitelji 22. Memorijalnog turnira “Sveto Guskić” su “Šume Republike Srpske” i opština Gradiška.