Naslovna Info U APRILU MEĐUNARODNI FESTIVAL “STEND AP” KOMEDIJE U GRADIŠCI

U APRILU MEĐUNARODNI FESTIVAL “STEND AP” KOMEDIJE U GRADIŠCI

GRADIŠKA – Direktori gradiškog Kulturnog centra Željko Blagojević i Zavoda za kulturu iz Maribora Janja Zdolšek potpisali su danas sporazum o saradnji i najavili prvi “Međunarodni festival hit stend ap komedije”, koji će u Gradišci biti održan od 16. do 18. aprila.

Blagojević je rekao da su protokolom o saradnji predviđena prava na dalju realizaciju “stend ap” komedije u Gradišci, saradnja na zajedničkim projektima iz oblasti kulture i razmjena programskih sadržaja ove dvije ustanove.

On je naveo da ovim zajedničkim projektima ići prema pristupnim fondovima Evropske unije.

On je podsjetio da ovim zvaničkim potpisivanjem sporazuma između Kzulturnog centra i Zavoda za kulturu iz Maribora jasno se vidi da postoji ideja i kapacitet, a takođe i resursi iz ove oblasti postoje.

“Stend ap” komičarka iz Slovenije Martina Ipša rekla je da će prvi put nastupati u BiH i da očekuju dobra reagovanja publike.

Ona je navela da Zavod za kulturu iz Maribora kao ustanova od javnog interesa radi na povezivanju sa drugim državama i saradnji sa drugim organizacijama u regiji, posebno kada je riječ o “stend ap” sceni.

Ipša je navela da će na festivalu u Gradišci nastupiti poznati komičari kao što je Stojan Matavulj iz Hrvatske i Srđan Dinčić iz Srbije.

-Komičari iz četiri države će na svoj način komentarisati aktuelno političko stanje – rekla je Ipša.

Ona je naglasila da je “stend ap” komedija važna, jer ima kritičku notu i na smiješan način ukazuje na probleme u društvu.

Na “Međunarodnom festivalu stend ap komedije” u Kulturnom centru u Gradišci, u aprilu, nastupiće 15 komičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.