Naslovna Kultura TRI POZORIŠNE PREDSTAVE U SEDAM DANA U KULTURNOM CENTRU GRADIŠKA

TRI POZORIŠNE PREDSTAVE U SEDAM DANA U KULTURNOM CENTRU GRADIŠKA

U četvrtak, 19. oktobra sa početkom u 20 časova u Kulturnom centru biće odigrana pozorišna predstava “KRALJ IBI” Alfreda Žarija u izvođenju članova Studentskog pozorišta “Vlado Zeljković” iz Banjaluke”.

Riječ je o urnebesnoj komediji koja je svojevremeno proslavila legendarnog Zorana Radmilovića. Predstava govori o našim vladarima i demistifikuje sisteme dolaska na vlast i vođenja vlasti.


Ovo je jedna od najprovokativnijih djela u istoriji dramske literature, sa kojim se pozorišta rijetko hvataju u koštac.

Kako zbog složenosti i političnosti „Kralja Ibija“, tako i zbog zahtjevne igre koja se stavlja pred glumca da bi se scenski oživio ovaj avangardni klasik.

Igraju: Aleksandar Runjić, Kristina Šikanić, Darko Stojić, Marko Nedeljković, Lea Sekulić, Lazar Petrović, Marko Vukosav i Senad Milanović. Režiju potpisuje Goran Damjanac.

Četvrtak, 19.10.2017. godine u 20:00 časova.

Mala sala Kulturnog centra.

Ulaz slobodan.

 

Grad pozorište Gradiška i KC Gradiška vas pozivaju na predstavu “Terapija” u izvođenju DIS teatra iz Banjaluke.
Glumci “Dis” pozorišta, Smiljana Marinković i Bojan Kolopić, odigraće u nedjelju, 22. oktobra u Kulturnom centru Gradiška, predstavu “Terapija”, u kojoj se, na šaljiv način, prezentuju svakodnevni problemi sa kojima se susreću mladi bračni parovi.

Ovaj projekat je u sklopu Festivala “Zaplet na točkovima” Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke.

Nedjelja, 22. oktobar 2017.godine u 20:00 časova.
Mala sala Kulturnog centra.
Ulaz slobodan.

Kulturni centar i Grad pozorište Gradiška Vas pozivaju na predstavu “Naši dani” u adaptaciji, režiji i izvođenju Radoslava Milenkovića, koja će biti odigrana u utorak, 24.10.2017. sa početkom u 20 časova u maloj sali KC.

Riječ je o autorskom projektu poznatog srpskog glumca Radoslava Milenkovića koga publika prepoznaje po brojnim filmskim ostvarenjima a naročito u ulozi Rake , serija Vratiće se rode.

Predstava”Naši dani” je pečat rada ovoga glumca, koji je adaptacijom pripovjetki Radoja Domanovića i pjesama Vladislava Petkovića Disa i režijom napravio briljantnu predstavu koja se bavi ismijavanjem političkih prilika u Obrenovićevoj Srbiji.

Sjajnom pantomimom, replikama koje klize sa “britkog jezika” i iskrenom emocijom, predstava nas smijehom dovodi do ruba suza ali na kraju se ipak zapitamo u kojem to vremenu mi živimo.
Predstava je igrana preko 1500 puta na svim kontinentima. U Gradišku dolazi u sklopu Festivala “Zaplet na točkovima”, koji organizuju Gradsko pozorište Jazavac i Grad pozorište Gradiška.

Utorak, 24.10.2017. u 20:00 časova.

Mala sala Kulturnog centra Gradiška.
Cijena ulaznice je 5 KM.