Naslovna Info Gradiška Treš film festival od 15. do 17. septembra u Gradišci

Treš film festival od 15. do 17. septembra u Gradišci

GRADIŠKA – Povodom održavanja Trash film festivala „Gradiška 2015“ u Kulturnom centru održana je konferencija za medije.
Kulturni centar Gradiška u saradnji sa Udrugom TRASH iz Varaždina drugu godinu za redom organizuje Trash film festival.
2015.godine.
Svečano otvaranje Trash film festivala u Gradišci biće upriličeno u utorak ,15 . septembar, 2015. u 19 časova u maloj sali KC nakon čega će biti prikazani promotivni filmovi, a druženje prisutnih će se nastaviti na koncertu festivalskog benda „Fakin Lajsne“, i rok benda „Aurora“ na otvorenoj sceni ispred KC.
Naredna dva dana ( srijeda i četvrtak, 16.i 17. septembra) od 20 do 22 časa u maloj sali KC biće prikazivana selekcija filmova sa desetog jubilarnog Trash film festivala, koji je ove godine održan u Varaždinu.
Direktor Kulturnog centra Željko Blagojević istakao je da je riječ o festivalu niskobudžetnih filmova svrstanih u četiri kategorije: akcija, borilački, naučna fantastika i horor, sa svrhom promocije alternativne kulture , i pozvao gradišku publiku da pogleda neka od najboljih trash fimskih ostvarenja iz čitavog svijeta.
Blagojević je naglasio da je Gradiška , uz Berlin/Njemačka/ i Varaždin/Hr/, jedini grad u Evropi koji ima Festival ovog tipa.
Ovogodišnji Tresh film festival podržali su: Gradiška organizacija mladih(GROM), Udruženje „Most“ i jedan od najčitanijih gradiških potrala GIN.ba