Naslovna Info Gradiška „StreetBall Challenge Gradiška 2015“ od 24. do 28. avgusta

„StreetBall Challenge Gradiška 2015“ od 24. do 28. avgusta

 GRADIŠKA –  Drugi turnir u basketu „StreetBall Challenge Gradiška 2015“ u organizaciji Groma- Gradiške organizacije mladih, ove godine održaće se od 24. do 28. avgusta na terenu Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci.

Kvalifikaciono takmičenje  u kom će učestvovati ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine igraće se četiri dana, a veliko superfinale zakazano je za 28. avgust.

-Program turnira ove godine previđa takmičenje u basketu “tri na tri”, takmičenje u šutiranju trojki I takmičenje u zakucavanju. Za razliku od prošle godine, ove godine smo povećali nagradni fond u muškoj seniorskoj konkurenciji na 1500 KM –  rekla je izršni direktor GROM-a Jelena Lazić.

Ona je navela da pored muških seniorskih ekipa, na turniru nastupaće i ženske seniorske ekipe, muške i ženske juniorske i kadatske ekipe.

Uplate

-Uplata za senior muškarce  iznosi 50kM

-Uplate u juniorskoj kategodiji iznosi 40kM

-Uplata u kadetskoj kategoriji 30kM

-Uplata u ženskoj seniorskoj kategoriji će oznositi 30kM

-Uplata u ženskoj juniorskoj kategoriji 20kM

-Uplata u kadetskoj 15kM

( Prva nagrada u ovim kategorijama će oznositi 70% od ukupne uplate u kategorijama.)

-Ove godine na streetball turniru očekujemo odaziv preko 200 učesnika, iz čitave Republike Srpske ali iz zemalja regiona pa čak I ekipe iz Bratislave I Beča. Moram da istaknem veliko zadovoljstvo što nam lokalni košarkaški klubovi izlaze u susret i pomažu nam pri organizaciji turnira, među kojima se najviše ističu KK Sertivitum I KK Lider – istakla je Lazićeva.

Ona je dodala da joj je drago što su učće u promociji ovogodišnjeg “Streetball turnira Gradiška 2015” , pored lokalnih sportista uzeli I proslavljeni košarkaši iz regiona među kojima se ističe bivši kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić.

Prijave

Prijave za turnir uveliko su počele, I svi zainteresovani se mogu prijaviti u sportskom butiku Kobra u Gradišci I u kafe bar dorđe od 10 do 15h, te u dvorani u Laktašima ili u Aleksandrovcu ili na kontakt telefon: 066/354-414 –  066/455-685.

 Koncert

-Kao i prošle godine, Gradiška organizacija mladih će 28.8.2015 kada je zakavano veliko finale organizovati i poklon koncert svim građanima Gradiške na kojem će gostovati THC La Familija iz Beograda, autori motivacione navijačke pjesme reprezentacije Srbije na mundobasketu “Igraj I Pobedi” – najavila je Lazićeva.