Naslovna Info Gradiška SPORTISTI U RADNIM ODIJELIMA: Trener postavlja ogradu, kapiten i predsjednik pomažu

SPORTISTI U RADNIM ODIJELIMA: Trener postavlja ogradu, kapiten i predsjednik pomažu

GRADIŠKA – Članovi uprave Fudbalskog kluba Obradovac, vicešampiona Područne lige Gradiška, finaliste Kupa i proljetnog prvaka Opštinske lige, odlučni su da radnim akcijama urede stadion i okoliš ovog uzornog sportskog kolektiva.

Lijepo vrijeme u decembru oni koriste za izmještanje i farbanje ograde, uređenje tribina, stadiona i prilaznih puteva, izgradnju klupskih i društvenih prostorija, parkinga.

U tome prednjače trener Đorđe Grujičić, sekretar Denis Čehajić, kapiten Borislav Božić, predsjedenik Mirza Lović, predsjednik Skupštine Hikmet Hadžialagić, članovi uprave Rijad Duraković, Enes Duratović, Elvis Ćirkić, Kasim Dubičanac… Dok lopta miruje, ova složna ekipa, u sasvim drugim ulogama u odnosu na fudbalska takmičenja, doprinosi uanpređenju sporta u svojoj sredini.

– Zavarujem ogradu, a to mi dobro ide dok mi kapiten Božić i sekretar Ćehajić asistiraju. Svi ovdje rade, zavisno od sposobnosti. Svi smo veoma zainteresovani i odlučni da stvorimo bolje uslove za utakmice, ali i da za našu vjernu publiku napravimo bolji ugođaj – kazao nam je trener Đorđe Grujičić, fudbalski zanesenjak i jedan od najuspješnijih trenera u gradiškom kraju sa fudbalskim, igračkim i trenerskim stažom od pola vijeka.

– Uporedo s mladićima, igračima i članovima uprave rade i penzioneri, 80-ogodišnjaci koje ne popušta sportski duh. Mi smo na stadionu pronašli smisao svakog našeg dana. Tu svakodnevno dolazimo, planiramo, tražimo rješenja za mnoge planove, razgovaramo, okupljamo prijatelje, apelujemo za pomoć… Naravno, utakmice pratimo, tome se radujemo, veselimo se svakom golu, driblingu, lijepom potezu – rekli su 80-ogodišnji profesor Kasim Dubičanac i deceniju stariji Asim Hadžialagić, bivši fudbaler Kozare, a sada akcijaš, navijač i prijatelj kluba.

Mirza Lović, predsjednik Fudbalskog kluba Obradovac, kaže da su ovogodišnji uspjesi na sportskom planu motivisali cijelo naselje, mjesnu zajednicu, klupsku upravu, igrače i navijače da radnim akcijama i novčanim prilozima stvore još bolje uslove za takmičenje.

– Veoma smo motivisani da uredimo stadion i pomognemo svom klubu duge i bogate tradicije, koji posljednjih nekoliko sezona postiže velike uspjehe. Izvjesno je da će na skorašnjoj svečanosti Područnog saveza naš klub biti proglašen najboljim fudbalskim kolektivom, a Đorđe Grujičić za najuspješnijeg trenera – rekao je Mirza Lović.

Ističe pomoć više donatora iz Mjesne zajednice Obradovac, inostranstva i gradske uprave koja, kako navodi, ima razumijevanja za njihove inicijative

– Od Grada smo dobili panele koje ćemo postaviti na tribine. Time ćemo nadomjestiti štetu od nevremena. Odlučni smo da ispod tribina, koje su nekada korištene na gradskom rukometnom stadionu, a mi smo ih ovdje prenijeli, igradimo svlačionice i druge prostorije za potrebe kluba i mjesne zajednice. U toku je i izgradnja puta, dogovoreno je i asfaltiranje parkinga. Imamo mnogo planova i posla, ali smo veoma odlučni i uporni da planove ostvarimo – istakli su za Srpskainfo Hikmet Hadžialagić, predsjednik Skupštine FK Obradovac, i Enes Duratović, agilni član uprave i donator za mnoge sportske i društvene aktivnosti.

Pohvale

U gradskoj upravi ističu da je Mjesna zajednica Obradovac, zajedno s fudbalskim klubom, primjer dobre prakse, koji treba podsticati i njegovati. Zato su uvažili više njihovih zahtjeva u oblasti infrastrukture, a pomažu uređenje stadiona, te planiraju podržati izgradnju društvenog doma u naselju Lipovača, koje pripada istoj mjesnoj zajednici.