Naslovna Info Skupština razriješila Gašića

Skupština razriješila Gašića

Beograd – Skupština Srbije izglasala je večeras razrješenje ministra odbrane Bratislava Gašića nakon seksističkog komentara upućenog novinarki “B92” Zlatiji Labović iz decembra 2015. godine.

Za smjenu je glasalo 195 poslanika, među kojima i poslanici vlasti i opozicije.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ranije danas poslanike Skupštine Srbije da podrže njegovu odluku o razrješenju Gašića.

Vučić je, obrazlažući prijedlog pred poslanicima Skupštine Srbije, rekao da je to učinio zbog izjave, ali i pristojnosti i moralnosti koja se od ministara očekuje, a ne zato što spori njegove rezultate.

On je naglasio da rezultate koje je Gašić postigao kao ministar odbrane ne spori jer su oni veoma dobri, te da je uradio mnogo i za Ministarstvo i za Vojsku, kao i namjensku industriju.

“Gašić sebi nikada ne bi poželeo da kleči i znam da nije poželeo ni devojci kojoj je to rekao. On je to rekao tek tako, ali mora da snosi odgovornost i političke posledice”, naglasio je Vučić.

Sjednicu, koja je počela danas u podne, su oko 16.30 časova napustili poslanici SNS-a, SPS-a i njihovi koalicioni partneri zbog uvrede poslanika Demokratske stranke /DS/ Dragana Šutanovca upućene predsjedniku parlamenta Maji Gojković na društvenoj mreži “Tviter”.

Šutanovac je na “Tviteru” napisao “Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi… rijaliti Skupština”.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je predsjednik SNS-a, rekao je da mu je žao što nema izvinjenja od Šutanovca i da bi rado izašao sa svojim kolegama, ali da, kao predlagač, mora da ostane.

Srna