Naslovna Info Šarolika lista kandidata za izbore u Lijevču i Potkozarju

Šarolika lista kandidata za izbore u Lijevču i Potkozarju

Na listi kandidata za načelnike Laktaša, Prnjavora, Gradiške, Srpca i Kozarske Dubice najviše je pravnika i ekonomista zaposlenih u opštinama i javnim ustanovama.

– Radio sam godinama u Opštini Laktaši, sve što je bilo u skladu sa mojim zvanjem i znanjem, a takvih poslova je mnogo – kazao je Karapetrović “EuroBlicu”.

Njegov protivkandidat Smiljanić je agronom i vlasnik privatnog preduzeća u Jakupovcima.

U Kozarskoj Dubici se za naklonost birača nadmeću Radenko Reljić (SNSD), lekar i direktor Doma zdravlja, i Branko Barać (SPAS), pravnik koji je pre osam godina bio načelnik ove opštine.

Radenko Reljić

Foto: Srna / SrnaRadenko Reljić

On se poslednjih godina posvetio poljoprivredi na porodičnom imanju u selu Demirovac, gde proizvodi voće i povrće za industrijsku preradu. U tome je, kažu njegove komšije, veoma uspešan. Oni smatraju da je Barać shvatio i seoske probleme u poljoprivredi, za čije rešavanje bi se trebao zalagati, ukoliko pobedi na izborima.

Branko Barać

Foto: M. Pilipović / RAS SrbijaBranko Barać

Gradiški kandidati za načelnika su ekonomista Zoran Latinović (SDS), aktuelni načelnik, njegov imenjak – inženjer elektrotehnike Zoran Adžić (SNSD), inače narodni poslanik i direktor RJ “ElektroKrajina”, te pravnik Milan Sladojević, nezavisni kandidat zaposlen u opštinskoj inspekciji.

Zoran Latinović

Foto: Srna / SrnaZoran Latinović

U Srpcu će na izborni megdan Mlađan Dragosavljević (SNSD) i Ranko Nedić (SDS).

Dragosavljević je šumarski inženjer i direktor srbačke “Šumarije”. Nedić je sadašnji zamenik opštinskog načelnika, po zanimanju ekonomista sa dugodišnjim iskustvom u privredi i finasijskom sektoru.

U Prnjavoru za načelnika su se kandidovali Siniša Gatarić (SDS), doktor veterinarskih nauka i sadašnji načelnik, Darko Tomaš (SNSD) magistar ekonomije i direktor Fonda zdravstva RS sa načelničkim iskustvom, te pravnik Brano Žunić (PDP), bivši predsednik SO i višegodišnji odbornik.

Siniša Gatarić

Foto: Srna / SrnaSiniša Gatarić

Lokalni analitičari smatraju da je na sceni sudar dva politička bloka veoma sličnog koncepta čija kampanja je zasnovana na kritici i osporavanju suparničkog kandidata.

Brano Žunić

Foto: Srna / SrnaBrano Žunić

Profitiraće uspešni i ugledni kandidati bez obzira na zvanje, koji prepoznaju interese građana, ponude rešenja i pokažu odlučnost za konkretne poslove, smatraju naši sagovornici među biračima.

Laktaški načelnici kao na traci

Milovan Topolović, koji je pre četiri godine izabran za načelnika Laktaša, podneo je ostavku, potom ga je nasledio Miroslav Kodžoman ali on nije dobio priliku za novi mandat. Obojica su ipak ostali članovi SNSD-a.

SRNA