Naslovna Info Gradiška Saobraćajna nezgoda u okolini Srpca – Povređeni pripadnici DGS-a

Saobraćajna nezgoda u okolini Srpca – Povređeni pripadnici DGS-a

SRBAC – Dva pripadnika DGS-a u Gradiški, teže su povređeni u saobraćajnoj nezgodi koja se u nedelju naveče dogodila u mestu Prijebljezi, na regionalnom putu Srbac – Nova Topola, saopšteno je u Centru javne bezbednosti Banjaluka.

gradiska01 polupani pezo u kojem su se vozili granicni policajci

Nezvanično smo saznali da se radi o Sabahudinu Džananu i Borku Marjanoviću iz Žepča koji su navodno, zajedno sa kolegom K.S. koji je upravljao putničkim vozilom ali nije teže povređen, putovali na radnu smenu u Gradišku. Oni su nakon ukazane prve pomoći u srbačkom Domu zdravlja zbrinuti u Opštoj bolnici Gradiška.

Do udesa je došlo kada su se sudarili teretno vozilo “Fap” kojim je upravljao K.B. zadobivši lakše povrede i automobil “pežo 406” u kojem su bili granični policajci, kažu u policiji.

Meštani koji su došli na lice mesta, čuvši jak udar, ispričali su da je samo zahvaljujući sreći sve prošlo bez poginulih te da su olupine i delovi vozila bili razbacani na sve strane. Saobraćaj je zbog uviđaja više sati bio u prekidu ali je srbačka služba Hitne pomoći efikasno reagovala.

U Domu zdravlja Srbac rečeno nam je da su povređeni prvo zbrinuti u njihovoj ustanovi te da nisu životno ugroženi. Dvojica teže povređenih prebačeni su u Opštu bolnicu Gradiška, na Odelenje hirurgije dok su ostali na kućnom lečenju.

Povređeni policajci, čiji automobil se do okončanja istrage nalazi pod nadzorom Policijske stanice Gradiška, zaposleni su u Tranzitnom uredu i na gradiškom graničnom prelazu.

-Oni su putovali u radnu smenu iz Žepča, gde su bili na vikendu sa svojim porodicama. Ne znamo okolnosti pod kojima se saobraćajna nesreća dogodila. Važno je samo da se uspešno oporave – kazali su nam pripadnici DGS-a iz Gradiške.

MILAN PILIPOVIĆ