Naslovna Info Privreda Sahranjen Željko Kopanja FOTO

Sahranjen Željko Kopanja FOTO

Direktor i vlasnik “Nezavisnih novina” i većinski vlasnik “Glasa Srpske” Željko Kopanja sahranjen je danas pred nekoliko hiljada ljudi na groblju Sveti Pantelija u banjalučkom naselju Pavlovac.

Sahrani su osim porodice, prijatelja i kolega prisustvovale brojne ličnosti iz javnog i političkog života Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, kao i brojni građani.

Prije sahrane, u Velikoj sali Kulturnog centra Banski dvor održana je komemoracija povodom iznenadne smrti direktora i vlasnika “Nezavisnih novina” i većinskog vlasnika “Glasa Srpske” Željka Kopanje.

Bio si naš prijatelj, dobar kolega, ali prije svega bio si čovjek. Imao si snagu, energiju, viziju i uvijek gledao u budućnosti. Nastavićemo tvojim stopama.

Tim riječima su se danas brojni prijatelji i saradnici oprostili od Željka Kopanje na komemoraciji koja je održana u “Banskom dvoru” Kulturnom centru u Banjaluci.

Glavni i odgovorni urednik “Nezavisnih novina” Sandra Gojković-Arbutina poručila je da Kopanjina vizija neće biti zaboravljena i da će još jače i snažnije nastaviti da se bore za ono što ih je naučio i ostavio u naslijeđe.

-Mi, djeca tvojih “Nezavisnih novina”, obećavamo ti da ćemo još istrajnije slijediti tvoju viziju, njegovati sve čemu si posvetio i podredio svoj život, ne mareći za posljedice. Znamo da ti je najveća želja da trajemo i nadograđujemo sve što si započeo i da poštujemo tvoju ideju – istakla je Gojković-Arbutina.

Od dobrog prijatelja potresnim govorom oprostio se i šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur. Kazao je da će se uvijek sjećati trenutaka i razgovora koje je vodio Željkom naglasivši da je BiH ostala bez istinskog borca za pomirenje i zajedničku budućnost.

– Danas je sunce sijalo u “Kanjonu” na Ugru, ali ništa nije isto. Hvala ti što si nas okupljao i ovdje u Banskom dvoru, na Ugru, u svom domu, za razmjenu mišljenja, ideja i svemu što su nam pružio. Dragi Željko, vječna ti slava – rekao je Mur.

Milorad Dodik, predsjednik RS i dugogodišnji Kopanjin prijatelj, kazao da je Željko već jednom odlazio, ali i da se vratio poslije stravičnog atentata.

– Napravio je medijski imperiju. Samo je Željko je znao koliko je nerava i snage ulagao u sve to. Bio je pravi heroj, dobar prijatelj, imao je energiju i viziju i zato ima svoje mjesto u istoriji RS – rekao je Dodik, prisjetivši se prvih susreta sa Kopanjom prije dosta godina.

– Bio si moj pravi prijatelj, a tvoja porodica je i moja porodica – rekao je Dodik.

Željko Kopanja, direktor i osnivač “Nezavisnih novina” i većinski vlasnik “Glasa Srpske”, preminuo je u ponedjeljak u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Glas Srpske