Naslovna Info Gradiška Renata Obradović Popović nova predsjednica Aktiva žena SNSD Gradiška

Renata Obradović Popović nova predsjednica Aktiva žena SNSD Gradiška

GRADIŠKA U Kulturnom centru Gradiška danas je održana izborna konferencija Aktiva žena SNSD .

Jednoglasnom odlukom za predsjednicu je izabrana Renata Obradović Popović. Ona je zamijenila doskorašnju predsjednicu Aktiva Ranku Perić Romić.

Obradović Popović je rekla da joj je čast biti novoizabrana predsjednica Aktiva žena Socijaldemokrata Gradiška i naglasila da će sa članicama Aktiva nastaviti sa prepoznatljivim radom sa ciljem da i dalje ostanu najjači i najorganizovaniji Aktiv žena u Gradišci.

„Naš fokus u narednom periodu će biti edukacija i veće uključivanje žena u politiku. Takođe ćemo raditi na zaštiti zdravlja žena naročito kada je u pitanju reproduktivno zdravlje, Borićemo se ravnopravnost polova ali i za međugeneracijsku ravnopravnost kao i za poštovanje prava djece”, rekla je Obradović Popović.

Dosadašnja predsjednica Ranka Perić Romić reka je da je nakon osam godina rukovođenja Aktivom žena Socijaldemokrata Gradiška došlo vrijeme da se povjerenje da drugoj osobi ističući da nema dilemu da će Renata Obradović Popović to raditi i bolje od nje.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović čestitala je novoizabranoj predsjednici Renati Obradović Popović dodajući da se nada nastavku dobre saradnje koju je imala sa prethodne dvije predsjednice, Marijom Cvjetković i Rankom Perić Romić.

Tešanovićeva je istakla da je zadovoljna sa aktivnostima aktiva žena SNSD-a na nivou Republike Srpske i naglasila da su u radu aktiva na prvom mjestu djeca, obrazovanje i zdravstvo te da će se i dalje učestvovati u kreiranju prijedloga zakone kako bi se došlo do najboljih rješenja.

„Naravno da ima problema ali ako nas je više probleme možemo lakše rješavati zato apelujem na sve žene u stranci da što više privuku druge žene simpatizere da nam se pridruže da se ujedinimo kako bi Republika bila što jača i ljepša”, rekla je Tešanovićeva, prenosi Radio Gradiška.

Izbornoj konferenciji prisustvovao je i predsjednik Gradskog odbora SNSD Gradiška Zoran Adžić, koji je čestitao novoizabranima i poželio im puno sreće u radu.