Naslovna Info Gradiška RADOST U GRADIŠCI: Ključevi za 32 porodice raseljenih lica i izbjeglica

RADOST U GRADIŠCI: Ključevi za 32 porodice raseljenih lica i izbjeglica

GRADIŠKA – U Gradišci je danas 32 porodice raseljenih lica i izbjeglica dobilo ključeve stanova u novoizgrađenoj zgradi u koju je uloženo 1,2 miliona KM, a sagrađena je u okviru Regionalnog stambenog programa u BiH.

Ključeve stanova korisnicima uručili su vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Zgrada se nalazi u MZ Senjak, a izgradnja je koštala 1,2 miliona KM donatorskih sredstava, uz značajno učešće lokalne zajednice.

V.d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić je istakao da će ova zgrada, kao i slične koje se prave u Republici Srpskoj, nakon otvaranja biti prenesene u vlasništvo lokalnih zajednica.

Aćić je istakao da je vrijednost investicije milion i 200 hiljada maraka i dodao da će u okviru pomenutog programa u Gradišci biti izgrađeno 96 stanova.

„Osim ove zgrade, sledećeg mjeseca biće useljena i druga zgrada sa 32 stana, koja se nalazi pored ove, a takođe počinjemo sa procedurama za izgradnju stambene zgrade u Novoj Topoli sa 32 stana čija bi izgradnja trebala početi do kraja godine “, istakao je Aćić. On je naglasio da će na ovaj način biti obuhvaćene sve porodice iz kolektivnih smještaja na području Gradiške, čime će u potpunosti biti implementiran projekat.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da će stambene zgrade izgrađene u okviru Regionalnog stambenog  programa preći u vlasništvo Grada koji će u okviru socijalnog stanovanja iste izdavati po simboličnom zakupu od jedne konvertibilne marke po kvadratnom metru.

“Na ovaj način želimo riješiti stambene potrebe svih izbjeglih i raseljenih lica na području Gradiške“, istakao je da Adžić i dodao da je grad Gradiška u ovaj projekat uložio oko 200 000 KM za zemljište, infrastrukturne priključke i naknade za izdavanje građevinske dozvole, a ostalo je još da se asfaltira pristupni put do objekta.

Gradonačelnik Adžić zahvalio je donatorima i svim učesnicima u izgradnji ove zgrade.

Foto galerija: