Naslovna Sport Ostali sportovi RADISLAV ŠLJIVAR POBJEDNIK OVOGODIŠNJEG MEMORIJALNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA ”SVETO GUSKIĆ”

RADISLAV ŠLJIVAR POBJEDNIK OVOGODIŠNJEG MEMORIJALNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA ”SVETO GUSKIĆ”

Radislav Šljivar pobjednik je 23. Memorijalnog šahovskiog turnira  “Sveto Guskić”, koji je juče i danas održan u Osnovnoj školi “Mladen Stojsanović” u Donjim Podgradcima.

Na turniru, koji je igran po švajcarskom sistemu, učestvovala su 22 šahista, a prvoplasirani Šljivar osvojio je 6 bodava, koliko je imao i drugoplasirani Ljubo Zrnić. Treće mjsto sa 5,5 bodova pripalo je Dragutinu Đurđeviću a isti broj bodova imao je i četvrtoplasirani Duško Dragišić. Pobjedniku turnira Radislavu Šljivaru uručen je pehar i priznanje. Priznanja su dobili drugoplasirani i trećeplasirani na turniru te nastariji učesnik turnira 69-ogodišnji Žarko Dončić, a svi učesnici nagrađeni su prigodnim poklonima.

Na prijedlog nastavničkog vijeća Osnovne škole “Mladen Stojanović”, Fonadacija “Sveto Guskić” i ove godine nagradila je dvoje učenika, koji žive u lošim materijalnim uslovima, a postižu dobre rezultate tokom školovanja.  Po 150 KM uručeno je učenicima osmog razreda ove škole, Dejanu Milakoviću i Adrijani Koljanin. Fondacija “Sveto Guskić” poklonila je Osnovnoj školi “Mladen Stojanivić” i komplet knjiga.

Ovaj šahovski memorijalni turnir tradicionalno se organizuje u znak sjećanja na poginulog borca Vojske Republike Srpske Svetu Guskića, koji je slobodno vrijeme korstio za druženje uz partiju šaha.  Sveto Guskić radio je kao inženjer šumarstva u Šumskom gazdinstvu Gradiška. Osim šaha, igrao je i fudbal u Fudbalskom klubu “Sloboda” iz Donjih Podgradaca.  Članovi Organizacionog odbora turnira u četvrtak su posjetili porodicu Guskić, a na Svetinom grobu prislužili su svijeće i položili cvijeće.

Pokrovitelji Memorijalnog šahovskog turnira “Sveto Guskić” su Javno preduzeće “Šume Republike Srpske” i opština Gradiška.

 

Radio Gradiška, foto: arhiva