Naslovna Info Gradiška Promovisana knjiga “Naoružavanje istinom” Milana Ljepojevića (FOTO/VIDEO)

Promovisana knjiga “Naoružavanje istinom” Milana Ljepojevića (FOTO/VIDEO)

GRADIŠKA – Knjiga autora Milana Ljepojevića “Naoružavanje istinom” promovisana je danas u Domu kulture “Lepa Radić” u Gornjim Podgradcima.

Obrađene su teme poput genocida u NDH, zatim Odbrambeno-otadžbinskog rata i aktuelne geopolitičke situacije u Evropi i svijetu. Autor u knjizi govori o kulturi sjećanja, a koristio je istraživanja jevrejskog istoričara Gideona Grajfa.

– Samo pedeset sedam brutalnih načina ubijanja je dovoljno da čovjek shvati o kakvim zvjerima se i neljudima ovdje radilo. Moja poruka je da se genocid i zločin, koji se desio u NDH od strane ustaša i u Holokaustu od strane nacista, nad Јevrejima ne smije nikada zaboraviti – ističe Ljepojević.

Јedan od recenzenata knjige, Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, poručio je da je riječ o trajnom istorijskom dokumentu, koji će kao takav biti dio istorijske građe Republike Srpske.

– Knjiga u stvari pokazuje kontinuitet borbe za istinu srpskog naroda, počev od Drugog svjetskog rata u kojem je autor knjige i citirao značajne pisce, kao što su Peter Handke, Emir Kusturica, Dobrica Ćosić… i gdje je prikazao tu borbu za istinu – rekao je Kojić.

Ovo je i promocija istine, koja svima treba da bude putokaz kako treba da čuvaju Republiku Srpsku i svoj identitet, kaže gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Promociji su, između ostalih, prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Denis Šulić, predsjednik Skupštine grada Gradiška Milenko Pavlović, predsjednik gradiškog SUBNOR-a Nikola Kragulj i drugi.

Foto galerija:

Video prilog: