Naslovna Kultura Knjige Promovisan roman Slaviše Pavlovića “Himerina krv” u Kulturnom centru Gradiška

Promovisan roman Slaviše Pavlovića “Himerina krv” u Kulturnom centru Gradiška

GRADIŠKA – U Kulturnom centru u Gradišci sinoć je promovisan roman “Himerina krv”, autora Slaviše Pavlovića, koja govori o životu Jovana Dučića.

Autor ističe da u svom romanu nije prikazivao pjesnika Jovana Dučića, već se trudio da prikaže čovjeka, sve sa čim se Dučić susretao u životu, najvažnijim trenucima, da bi na najbolji način predstavio njegov lik.

-Osim poezije, Dučić je imao zavidnu diplomatsku karijeru, kao i veoma zanimljiv život koji je u pojedinim momentima ličio na triler priču – naveo je Pavlović, koji je i pisac i pjesnik i novinar.

Pavlović je objasnio kako je želio da prikaže to da je Jovan Dučić velika ličnost koja se susretala sa velikim problemima, kao i sve što ga je načinilo velikim čovjekom i pjesnikom, odnosno to da svako ko ima talenta i radi na sebi može da dostigne takve visine.

-On je bio razočaran u jugoslovenstvo i knjiga i počinje tako što svom sekretaru priča o svom životu, gde se vidi da jugoslovenstvo za njega predstavlja jedan veliki poraz cijele nacije kojoj i on pripada – rekao je Pavlović.

On je dodao da radi na novom romanu u kojem želi da osvijetli lik vladike Nikolaja Velimirovića.

Pavlović je do sada objavio i romane “Stari zavet”, “Nema šanse da ne uspem”, “Zavet heroja”, “Apisov apostol” i “Ratnici crne ruke”.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.