Naslovna Info Gradiška Proljeće otvara nova gradilišta na području opštine Gradiška

Proljeće otvara nova gradilišta na području opštine Gradiška

Nastavak izgradnje sportske dvorane, rekonstrukcija javne rasvjete i vodotornja u Gradiški, te izgradnja infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli počeće u maju ove godine, istaknuto je na sjednici Skupštine opštine.

Zoran Adžić, načelnik opštine potvrdio je da će za nekoliko dana biti objavljen tender za nastavak izgradnje sportske dvorane, rasvjetu i topolsku Agroindustrijsku zonu.

– U saradnji sa Ministarstvom finansija RS i Evropskom investicionom bankom pripremljen je tender za rekonstrukciju vodotornja i dogradnju vodoizvorišta u Žeravici. Takođe u saradnji sa UNDP-om pripremamo tender za investiranje u tehnološko unapređenje sistema vodosnabdijevanja – rekao je Adžić.

On je naglasio da je novac za ove projekte obezbijeđen kreditom, te iz opštinskih izvora finasiranja, potom grantova međunarodnih fondova i institucija Republike Srpske. Za izgradnju prečistača otpadne vode u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli, kaže načelnik Adžić, pomogli su USAID i “Katolik rilif centar” obezbjedivši grant od 600.000 KM.

– Razvojna agencija Slovenije obećala je 2,5 miliona KM grantovskih sredstava za završetak sportske dvorane plus dva miliona KM za rekonstrukciju javne rasvjete. Riječ je o prelasku na led sistem koji obezbjeđuje višestruke uštede. Takođe, za navedene projekte Vlada RS obezbijedila je grantovska sredstva od 3,5 miliona KM – naveo je Adžić.

srpskainfo.com