Naslovna Sport Fudbal Problemi zbog kredita a.d. „Kozara“ u Gradiški

Problemi zbog kredita a.d. „Kozara“ u Gradiški

Gotovo je izvesna blokada računa „Arting investa“  zbog kredita od 70.000 KM, za koje je ovo građevisnko preduzeće bilo žirant  AD-u „Kozara“.

 

Boško Kasagić, direktor „Arting investa“ zamera lokalnim vlastima i FK „Kozara“ koji, kako navodi, ignorišu ovaj problem. Tvrdi da je novac potrošen za potrebe fudbalera a da je AD „Kozara“, samo „pravna zamka koju nije na vreme prepoznao“.

-Opština i FK „Kozara“ poslednjih meseci potpuno su prestali izmirivati kreditnu obavezu. Sav teret je na meni  – požalio se Kasagić „EuroBlicu“ zapretivši da će onemogućiti bilo kakvu sportsku aktivnost na gradskom stadionu te preduzeti druge radikalne mere dok ne budu vraćeni dugovi.

– Dolaskom nove vlasti, otplata rata je zaustavljena  a ja bezuspešno pokušavam pronaći rešenje. Niko od odgovornih u Opštini i FK „Kozara“ neće da pomogne, svi se prave nevešti -– rekao je Kasagić.

On tvrdi da su se krajem prošle godine, na sastanku u Opštini sporazumeli da jednu mesečnu ratu od 12.000 KM namenjenu FK „Kozara“ preusmere za otplatu kredita. To je ispoštovano, potvrdio nam je Dane Malešević, načelnik opštinskog Odelenja za društvene delatnosti, ali je posle sve opet nastavljeno po starom.

– Svi se pozivaju na bivšu vlast SNSD-a tvrdeći kako oni ne mogu vraćati tuđe dugove, kao da je klub partijski a ne opštinski – kategoričan je Boško Kasagić. Nebojša Dmitrović, predsednik FK „Kozara“ pojasnio je našoj redakciji da razume probleme koje zbog kredita ima „Arting Invest“.

-Kredit je podiglo AD „Kozara“ a ja predsedavam FK „Kozara“, dakle sasvim drugim pravnim subjektom. To nije isto – kratko je prokomentarisao Dmitrović. U Opštini Gradiška dele njegov stav uz obrazloženje da je A.D. „Kozara“, formirano u cilju efikasnijeg rešavanja finansijskih potreba FK „Kozara“.

-Sada je to akcionarsko društvo blokiramo i, koliko mi je poznato, predstoji stečaj odnosno likvidacija – naveo je Dane Malešević. Blagoja Blagojević, sada administrativac FK „Kozara“ kaže da AD „Kozara“, gde je on bio odgovorno lice na istoj adresi, ne radi a da je pitanje kredita neizvesno.  Sav posao, kaže on, urađen je u cilju dugoročnog finasiranja najvećeg gradiškog kluba. Time je indirektno doveo u isti kontekst ova dva pravna subjekta.

ATF

AD „Kozara“, graditelj stambenih zgrada

U registru akcionarskih društava RS navedeno je da se AD „Kozara“ Gradiška, Dositejeva ulica bb, bavi izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada.