Naslovna Info Gradiška Pres konferencija Štaba za vanredne situacije grada Gradiška

Pres konferencija Štaba za vanredne situacije grada Gradiška

Štab za vanredne situacije grada Gradiška insistira da se strogo poštuju mjere Republičkog i Gradskog štaba za reagovanje na pojavu virusa korona (COVID-19) zbog izuzetno teške situacije i očuvanja zdravlja i života građana, te apeluje na neodgovorne privredne subjekte i pojedince, koji se ne budu pridržavali mjera, da će biti sankcionisani, a njihovi objekti zatvoreni, kako bi se izbjeglo zatvaranje grada i Republike Srpske.

Gradonačelnik grada Gradiška Zoran Adžić istakao je da je u poslednjih petnaest dana došlo do pogoršanja epidemiološke situacije, ne samo na području Gradiške već i cijele Republike Srpske i regiona, i dodao da je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije konstatovano da je ovo najteži period od početka pandemije. On je istakao da je došlo do povećanja broja pozitivnih na virus korona i da je prisutan trend povećanja broja oboljelih sa teškom kliničkom slikom.

„Donijeli smo zaključak o produženju svih dosadašnjih mjera do 25.marta ove godine i zaključak o formiranju kontrolnih timova koje će sačinjavati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, komunalne policije i inspekcije“, istakao je Adžić i dodao da će timovi vršiti pojačane kontrole.

Adžić je još jednom ukazao na ozbiljnost situacije i apelovao na građane, da se u cilju zaštite zdravlja, pridržavaju svih preporučenih mjera.On je najavio da će se prema svima koji ne budu poštovali propisane mjere djelovati represivno kako ne bi došlo do potpunog zaključavanja grada.

Gradski štab upućuje apel svim građanima da se radi svog zdravlja i zdravlja osoba koje ih okružuju pridržavaju svih propisanih mjera, ali isto tako da prijave nesavjesno ponašanje i kršenje mjera od strane drugih lica Policijskoj upravi grada Gradiška pozivanjem na besplatni broj 122.

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.