Naslovna Info Predstavnici vlasti RS i BiH uputili telegrame saučešća povodom terorističkih napada u...

Predstavnici vlasti RS i BiH uputili telegrame saučešća povodom terorističkih napada u Parizu

SARAJEVO – Predstavnici vlasti Bosne i Hercegovine i Republike Srpske uputili telegrame saočešća francuskom predsjedniku Fransou Olandu i francuskom narodu, povodom strašnih terorističkih napada koji su se sinoć dogodili u Pariizu, u kojima je život izgubilo preko 120 ljudi.

Dodik uputio saučešće Olandu i francuskom narodu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je saučešće predsjedniku Francuske Fransoa Olandu i francuskom narodu povodom terorističkog napada u Parizu, poručivši da nevino stradali očigledno plaćaju ceh dugoročne nestabilnosti u svijetu, koja je omogućila razvoj grupacija spremnih da izvrše ovakav brutalan napad.

“Uvjeren sam da će međunarodna borba protiv terorizma dati efekte i da samo udružena međunarodna koalicija u tom pogledu može da pomogne, a to znači angažovanje Zapada i Istoka, odnosno i Rusije, EU i SAD i svih zemalja koje imaju procjenu da su ugrožene od radikalnih islamskih grupa koje su spremne da učine ovakve gnusne zločine kakve smo mogli da vidimo u Parizu”, naveo je u telegramu Dodik.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća francuskom premijeru Manuelu Vallsu u povodu terorističkog napada u Parizu

-Duboko nas je potresla vijest o bezumnom terorističkom napadu u Parizu. U ime Vijeća ministara BiH i u svoje lično ime upućujem iskreno saučešće Vama i cijelom francuskom narodu. Uvjeren sam da sada, više nego ikada prije, svi zajedno moramo biti ujedinjeni protiv svih oblika terorizma  i nastaviti borbu za očuvanje mira I bezbjednosti u svijetu. Molim Vas da porodicama poginulih prenesete naše saosjećanje, a ranjenima u ovom bezumnom činu, brz oporavak – navodi se u telegramu saučešća predsjedavajućeg Zvizdića, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje terorističke napade koji su se dogodili u srcu Evrope, u Parizu, gdje je ubijeno više 150 osoba.

– Ovaj podli, kukavički i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi nije udar samo na Pariz i Francusku, već na cjelokupno čovječanstvo i demokratiju. Ne smijemo podleći strahu i panici, nego ojačati svoju odlučnost da se nikada ne prestanemo boriti protiv terorizma. Samo zajednički, snažno, ujedinjeni, koristeći sva raspoloživa sredstva, moramo spriječiti u budućnosti ovakve i slične događaje – poručio je predsjedavajući Predsjednipštva BiH Dragan Čović.

Takođe je izrazio saučešće s boli i patnjama porodica poginulih i ranjenih, te cjelokupnim bratskim narodom Francuske u ovim teškim trenucima, navodi se u poruci saučešća koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, uime Predsjedništva BiH, uputio predsjedniku Francuske Françoisu Hollandeu i narodu Francuske.

Cvijanović: Građani RS dijele patnju francuskog naroda

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća francuskom premijeru Manuelu Valsu povodom terorističkih napada u Parizu.

-Užasnula nas je i šokirala vijest o seriji terorističkih napada u kojima je poginuo veliki broj nedužnih građana Pariza. U ovom teškom trenutku, građani Republike Srpske dijele patnju francuskog naroda, koji se našao na udaru najstrašnijeg oblika terorizma. Najoštrije osuđujemo ovaj teroristički zločin, a u ime Vlade Republike Srpske, svoje ime i u ime građana Republike Srpske, Vama i porodicama poginulih, upućujem izraze najdubljeg saučešća – navodi se u telegramu predsjednice Cvijanović.

Agencije