Naslovna Kultura Predstava “Pastorala” srednjoškolcima približila pozorišnu umjetnost u Gradišci (VIDEO)

Predstava “Pastorala” srednjoškolcima približila pozorišnu umjetnost u Gradišci (VIDEO)

GRADIŠKA – Izvođenjem predstave “”Pastorala” Gradskog pozorišta Gradiška za učenike Srednje stručne i tehnčke škole Gradiška danas je, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića, počela promocija pozorišne umjetnosti za srednjoškolce.

-Predstavu „Pastorala“ sutraće pogledati učenici Gimnazije, a u četvrtak učenci Tehničke škole Gradiška – rekao je umjetnički rukovodilac “Gradskog pozorišta” Gradiška Admir Mešić.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada Gradiška Dragutin Kovačević rekao je da je Gradska uprava odlučila da za učenike srednjih škola u saradnji sa Gradskim pozorištem i Kulturnim centrom organizuje izvođenje “Pastorale”.

-Želja nam je da pozorišnu umjetnost približimo učenicima, a vjerujemo da će dio njih postati redovni posjetioci dok će se dio njih uključiti u aktivnosti Omladinskog studija Gradskog pozorišta i postati glumci – rekao je Kovačević.

U Gradskom pozorištu Gradiška najavljuju da će u maju za učenike osnovnih škola planirno izvođenje predstave “”Cvrčak i mrav”.

Opširnije u videu: