Naslovna Info Gradiška Predavanje obilježenih Dan bezbjednosti na internetu

Predavanje obilježenih Dan bezbjednosti na internetu

GRADIŠKA – Policijski službenici Policijska uprava Gradiška danas su u srednjoj stručnoj i tehničkoj školi održali predavanje učenika koji su pohađali prvi razred međunarodnih dana bezbjednosti na internetu pod nazivom „Bezbjednosti interneta“.

Komandir policijske stanice Gradiška Dalibor Maleš rekao je da je cilj obrazovanja da se učenici upoznaju sa opasnostima koje vrebaju na internetu kako bi bili bezbjedni u neformalnoj komunikaciji i virtuelnom okruženju.

„Sa raznim društvenim mrežama„ Facebook “i„ Instagram “otvorili smo nova krivična dela prevara, pored krivičnih dela vršnjačko nasilje i krađu profila“, istaknuo je Maleš.

On je dodao da je edukacija najbolji način da se učenici srednjih i osnovnih škola zaštite od takvih pojava i zaštite zaštite s čime već brojem slovnih i brojnih oznaka.

Maleš je predstavljen u području Policijske uprave Gradiška formirana Radna grupa s obrazovanjem učenika i sprečavanjem maloljetničkih delikvencija, nasilja, zloupotrebe alkohola i opojnih droga.

On je istaknuo da su službenici edukani za rad sa maloljetnicima na raspolaganju 24 sata i djeci i roditeljima i da se mogu obratiti između sebe i imati problema u vezi korištenja interneta.

Učenik prvog razreda ekonomskih tehničara Srđan Todoranović rekao je da se bavi sportom i da ne koristi često internet. On je rekao da je ovo predavanje više jer je naučio više o komunikaciji na internetu.