Naslovna Info Gradiška Potpisan ugovor o završetku multinamjenskog objekta u Kruškiku

Potpisan ugovor o završetku multinamjenskog objekta u Kruškiku

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i direktor preduzeća „Gradid inženjering“ Vasko Stojnić potpisali su danas ugovor vrijedan 155.000 KM, kojim će biti završeni radovi na multinamjenskom objektu u Mjesnoj zajednici Kruškik.

Adžić je istakao da je opredjeljenje Gradske uprave da se poveća uloga i značaj mjesnih zajednica i da to trebaju biti mjesta na kojima se generišu ideje i potrebe za infrastrukturno opremanje čitavog grada.

On je naveo da je  Gradska uprava zahvaljujući projektu UNDP-a  „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ od 2017. godine uspjela da ostvari niz prava i zahtjeva lokalnih zajednica pa i ona za infrastrukturna ulaganja.

„U okviru  Mjesne zajednice Kruškik završili smo prvu fazu izgradnje multifunkcionalnog objekta za potrebe mjesne zajednice odnosno samu izgradnju i pokrivanje objekta“, naglasio je Adžić.

On je dodao da su nakon toga pristupili raspisivanju tendera za definitivno opremanje svih instalacija na tom objektu te vanjskom uređenju na kome je pobijedila firma „Gradid inženjering“.

Adžić je rekao da je rok za završetak radova na ovom objektu 120 dana, nakon čega će ovaj objekat biti uručen na raspolaganje građanima Mjesne zajednice Kruškik.

„Pored ovog objekta u proteklom vremenu uspjeli smo da uredimo niz prostorija u nekoliko mjesnih zajednica na području Gradiške,sa ponosom mogu reći da će sa izgradnjom novog vrtića u Mjesnoj zajednici Brestovčina i ova mjesna zajednica dobiti prostorije za upotrebu“, dodao je Adžić.

On je naveo da su radovi na izgradnji Doma kulture u Novoj Topoli pri kraju i da očekuju da će u roku od mjesec dana biti završeni svi radovi.

Direktor preduzeća “Gradid Inženjering“  Vasko Stojnić  rekao je da su prvu fazu radova završili u predviđenom roku te da očekuje da će i druga  biti završena u  roku.

On je istakao da u narednom periodu predstoji postavljanje instalacija, ugradnja vanjske stolarije, unutrašnji radovi i vanjsko uređenje oko objekta.