Naslovna Sport Ostali sportovi Porazi muške i ženske kuglaške sekcije Kozare, KK Posavina slobodna u poslednjem...

Porazi muške i ženske kuglaške sekcije Kozare, KK Posavina slobodna u poslednjem kolu prve polusezone i ostali rezultati

U poslednjem kolu prije zimske pauze 1. Lige RS za 2017/2018 kuglaši KK “Posavina” bili su slobodni, dok su kolege u Premijer ligi BiH “KK Kozara” poraženi na gostovanju Rudaru iz Kaknja.

  1. Liga RS u kuglanju.

U 7. kolu Lige RS odigrane su dvije utakmice. Prvu su u Gradišci odigrali ekipe KK Lijevče iz Nove Topole i OSSA Galax iz Bijeljine. Utakmicu su otvorili Kecman za Lijevče i Pejić za OSSU.

„Napao“ je Kecman od samog starta i fantastičnom igrom sa rezultatom od 576 oborenih čunjeva i sva četiri osvojena set poena, kojim se dobijaju mečevi u Premijer Ligi, pobijedio Pejića koji je oborio 538 čunjeva. U drugom paru, legenda gradiškog kuglanja Lekić Nikola – Bajo je dobro otvorio meč protiv Bjelića, ali je nakon dva odigrana seta propustio šansu za osvajanje meč poena i izgubio sa 481:527. Treći i četvrti par je odlučio pobjednika u meču.

Ratko Kecman, 576 čunjeva.

Prvo je Šavija za Lijevče „skinuo“ titulu igrača utakmice Kecmanu sa fantastičnih 578 čunjeva i meč poenom protiv Krunića koji je oborio odličnih 557 čunjeva, dok je Svitlica sa 522 oborena čunja protiv Šoškića i 507 čunjeva povisio na 3:1 za Lijevče.

Bojan Šavija, 578 čunjeva.

U zadnji blok je Lijevče ušlo sa moralnom i rezultatskom prednošću, prevashodno uzimajući u obzir činjenicu da u zadnjem paru nastupa „premijerligaš“ Šukalo (koji po propozicijama takmičenja može igrati na dvojnu registraciju u dvije različite lige). Šukalo je nastavio sa fantastičnom formom ove sezone i sa 563 oborena čunja pobijedio Lalovića koji je odigrao dobar meč i oborio 533 čunja. Mirjanić je za Lijevče odigrao  fantastično sa 527 oborenih čunjeva i uz veliku borbu do samog kraja izgubio na razliku čunjeva sa 2:2 u setovima, ali je sačuvao potrebnu prednost u čunjevima protiv Sekulića, koji je oborio 2 čunja više. Na kraju je utakmica završena rezultatom 6:2 i +56 čunjeva za Lijevče, koje je pokazalo da je spremno za drugi dio sezone i ulazak u play-off. Podršku domaćima je iz publike dao i najperspektivniji i najbolji igrač iz Gradiške, osvajač mnogih medalja i priznanja Nemanja Galić.

U drugom meču 7. kola u Derventi sastale su se ekipe KK Dervente i KK Rada iz Brčkog. Ekipa Rada je potvrdila jako dobru formu i sa pobjedom od 1:7 sa maksimalnim brojem pobjeda odlazi na zasluženi odmor do početka drugog dijela sezone.

Ekipa Rudara iz Prijedora je trebala ugostiti ekipu Trebišnjice, ali zbog istupanja iz lige ekipe iz Trebinja meč nije odigran. Ekipa Posavine je bila slobodna ovo kolo. Sa ovim utakmicama je završen prvi dio sezone 1. Lige RS za 2017/2018.

Premijer Liga BiH

U okviru Premijer Lige BiH, KK Kozara je gostovala ekipi Rudara iz Kaknja. Ekipa Rudara je u ovom meču zauzela titulu favorita, shodno činjenici da za ekipu Kozare nisu nastupili standardni ove sezone Aleksić, Šukalo i Smiljanić. Nije se Kozara predala bez borbe, pa su u prvom bloku nastupili Mandić i Martić. Mandić je odlično počeo protiv Bešića, ali je ipak iskusniji Bešić do kraja uspio da okrene rezultat u svoju korist i pobijedi sa 578:552 oborena čunja. U drugom paru Martić je odradio fantastičan posao protiv Karahodžića i sa 558:549 pokazao da „stara garda“ može iskustvom iznenaditi protivnika, te je na taj način vratio nadu Kozari. Sljedeći su nastupili Košpić i Biber za Kozaru, protiv Turudije i Hrustemovića. Košpić je u ovom meču dobio priliku u prvoj postavi ali se nije najbolje snašao. Iako je meč završio sa samo tri promašaja, zaustavio se na cifri od 496 oborenih čunjeva što je iskoristio Turudija i sa 577 oborenih čunjeva ponovo vratio veliku prednost ekipi iz Kaknja. U drugom paru je Biber pokušao nulirati prednost i vratiti utakmicu u neizvjesnost. Iako u dobroj formi ove sezone izgubio je od Hrustemovica sa 583:538. Tada je već bilo jasno da će ekipa Rudara zadržati bodove u Kaknju. U zadnjem bloku za Kozaru su nastupili Malešević i još jedan član „stare škole“ iskusni Lacković, a za rudar Alagić i Dundić. Malešević, koji je ove sezone u slaboj formi, pokušao je da iznenadi Alagića, ali je slabo počeo, i sa tri promašaja na prvoj stazi i 118 oborenih čunjeva dao protivniku motiv da rutinski završi posao. Pobijedio je Alagić sa 549:509 oborenih čunjeva. U drugom paru je Lacković odigrao fantastično, ali je sa odličnih 572 oborenih čunjeva ostao u sjeni nasuprot impozantnih 632 Dundića. Izgubila je Kozara sa 1:7 i -243 čunja.

Kompletni rezultati 10. kola:

Premijer liga BiH za žene

Odigrane su dvije utakmice u okviru ove lige. Prvu su odigrale ekipe ŽKK Una i ŽKK Kozara, u kojoj su bolje bile kuglašice Une i sa 6:2 su ostale na prvom mjestu na tabeli. Drugu utakmicu su odigrale ekipe ŽKK Vrbas i ŽKK Rad, u kojoj je ekipa Vrbasa ostvarila prvu pobjedu i sa 5:3 osvojila 3 boda.