Naslovna Info Gradiška POLOŽENI VIJENCI POVODOM DANA OPŠTINE GRADIŠKA

POLOŽENI VIJENCI POVODOM DANA OPŠTINE GRADIŠKA

GRADIŠKA – Povodom obilježavanja Dana opštine Gradiška – 24. aprila, u gradskom parku danas su položeni vijenci na spomen-obilježja žrtvama fašističkog terora i poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vijence su položili načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, predstavnici SUBNOR-a Gradiška, Boračke organizacije opštine Gradiška, Organizacije porodica poginuli i nestalih boraca i civila, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, te predstavnici političkih stranaka.

Potpredsjednik SUBNOR-a Gradiška Boris Grgić, rekao je da se građani Gradiške, na Dan opštine, s osjećajem ponosa sjećaju strahovite borbe protiv fašističkog okupatora i konačne slobode koju su donijele partizanske jedinice u ranim jutarnjim časovima 24. aprila 1945. godine.
Grgić je izrazio zadovoljstvo što je današnje obilježavanje predstavljalo višegeneracijski susret građana, a posebno što su obilježavanju prisustvovali predstavnici boračkih struktura koji su tokom odbrambeno-otadžbinskog rata odbranili slobodu koja je stečena 1945. godine.