Naslovna Info Gradiška PODVIG BIVŠEG FUDBALERA: Veteran odbranio djecu od pasa lutalica

PODVIG BIVŠEG FUDBALERA: Veteran odbranio djecu od pasa lutalica

GRADIŠKA – Srećko Gajić, bivši fudbaler „Kozare“ iz Gradiške, skokom preko visoke školske ograde, u čije dvorište je ušao čopor pasa lutalica, spasio je grupu učenika.

Dogodilo se to u gradiškom naselju Senjak, ispred Osnovne škole „Danilo Borković“.

Njegov podvig, detaljno je u pismu upućenom redakciji Srpskainfo opisao penzioner Bogoljub Vidović.

– Slučajni prolaznik Srećko Gajić je bez oklijevanja, vidjevši da se učenici, posebno dvije djevojčice, panično brane od pasa, preskočio visoku ogradu i spasio ih. Vidjeli su to mnogi, a ja sam zadivljen njegovim gestom. Gajićev potez zaslužuje pohvale, a lokalnoj vlasti šalje poruku da se problem pasa lutalica mora efikasnije rješavati – rekao nam je Vidović.

Srećko Gajić nam je potvrdio ove navode, rekavši da je, prolazeći pored škole, vidio dramatičan prizor i bez oklijevanja priskočio u pomoć.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

– Potrčao sam, kao u najboljim fudbalskim danima. Pse sam rastjerao, a uplašene učenike odbranio. Ja imam psa kojeg ne ispuštam iz ruku, pod stalnom je kontrolom, a to iskustvo sa ovim životinjama, pomoglo mi je i ovom prilikom – rekao je Srećko Gajić za Srpskainfo.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.