Naslovna Info Gradiška Počela izgradnja vrtića u Brestovčini

Počela izgradnja vrtića u Brestovčini

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić juče je obišao radove na izgradnji dječijeg vrtića u mjesnoj zajednici Brestovčina.

Ovom prilikom, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo jer je u roku od nekoliko dana formirano gradilište, navodeći da radovi teku i brže od predviđene dinamike i da se nada da će vrtić biti izgrađen i prije ugovorenog roka od 365 dana.

„Objekat je površine 1800 kvadrata, a vrijednost ugovora je 1.800.000 KM, bez vanjskog uređenja. Imaćemo novi vrtić koji je neophodan predškolskoj ustanovi „Lepa Radić“ jer više od  100 djece čeka na smještaj u vrtić“, istakao je Adžić.

Gradonačelnik je dodao da će ovo biti veliko rasterećenje za dva centralna gradska vrtića, te da će pored vrtića biti izgrađene i opremljene prostorije za rad mjesne zajednice Brestovčina, koja je jedna od najvećih mjesnih zajednica.

On se zahvalio Vladi Republike Srpske i predsjedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću na izdvojenih 1.000.000 KM donatorskih sredstava, napomenuvši da je 800.000 KM izdvojeno iz gradskog budžeta.

Direktor JPU „Lepa Radić” Suzana Ivaštanin, istakla je da će izgradnja ovog vrtića za njihovu ustanovu mnogo značiti jer je dosta djece na čekanju i nisu u mogućnosti da ispune potrebe građana.

Ona je istakla da trenutno ima 120 djece na čekanju, odnosno molbi za prijem djece u vrtić.

Direktor firme, izvođača radova, „Marković invest – RM” iz Laktaša Rade Marković, izrazio je nadu da će u ugovorom predviđenom roku objekat biti završen.

„Do sada je iskopan temelj za objekat, a u narednom periodu počećemo sa betoniranjem i šalovanjem za temelj”, istakao je Marković i dodao da do kraja građevinske sezone očekuje da će početi sa zidanjem.