Naslovna Info Gradiška Počela humanitarna akcija „Čep za hendikep“

Počela humanitarna akcija „Čep za hendikep“

GRADIŠKA – U organizaciji Osnovne škole „Vasa Čubrilović“  danas je počela humanitarana akcija „Čep za hendikep“. Akcija ima za cilj prikupljanje plastičnih čepova i njihovu reciklažu, kojom će se prikupiti novčana sredstava za pomoć Udruženju „Duga“.

Inicijator ove akcije Ognjenka Jovičić  je rekla da je ideju dobila prošle godine iz susjedne Srbije gdje je takođe organizovana slična akcija.

 „Ovo je jedan od način da se pomogne osobama kojima je potrebna naša pomoć ali i da se podigne sviejst najmlađih o značaju rediklaže i očuvanju životne sredine“, istakla je Jovičić.

Direktor škole Vladimir Stanišljević je rekao da se ova akcije simbolično pokreće na 3. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, te da je cilj akcije da se u javnim ustanovama sa područja Gradiške podigne svijest o problemima ovih osoba.

Stanišljević je istakao da akciju planiraju proširiti na sve osnovne i srednje škole i vrtić i da će sredstva od prikupljenih i recikliranih čepova biti  dodijeljena Udruženju „Duga“.

Predsjednik Udruženja „Duga“ Saša Kasagić je rekao da će ova akcija mnogo značiti za udruženje, kako u finansijskom smislu tako i u podizanju svijesti građana o poteškoćama ovih osoba i dodao da je Osnovna Škola „Vasa Čubrilović“ napravila iskorak jer  je prepoznala potrebe udruženja i u skladu sa tim pokrenula ovu akciju.

Kasagić je izrazio nadu da će u budućnosti obezbjediti dodatna sredstva kako bi se i ostala djeca koja su na čekanju mogla priključiti udruženju.