Naslovna Sport Fudbal POBJEDA ZA KRAJ: Fudbaleri Kozare u gostima savladali Sutjesku

POBJEDA ZA KRAJ: Fudbaleri Kozare u gostima savladali Sutjesku

FOČA – U posljednjoj utakmici posljednjeg 30. kola mtel: I lige  Republike Srpske odigranoj danas pod reflektorima u Foči Kozara je savladala domaću Sutjesku sa 0-1.

Prve minute prolate u inicijativi domaćih, ali prvu izgledniju akciju pravi Kozara preko Veljkića i Malbašića koji šutira preko gola u 9. minuti. Uzvraća Sutjeska preko Mojovića čiji slobodni udarac brani Modić. Šutira Pepić sa nekih dvadeset metara u 15. minuti, ali je neprecizan. U 18. minuti Đurić presjeca loptu, dodaje do Malbašića koji pokušava da lobuje istrčalog Radovića ali bez uspjeha. Uzvraća sutjeksa preko Tadića, ali je Modić siguran. Pokušava Mojović iz slobodnog udarca, ali njegov šut zaustavlja živi zid. I dalje Sutjeska ima inicijativu, ali se Kozara dobro brani i pokušava iz kontra napada. U 35. minuti, jedan takav, Malbašić odlično pronalazi Petrovića koji odmah šutira sa nekih sedamnaest metara, ali lopta pogađa stativu. Odbija se lopta do Petrovića koji opet pokušava, ali Radović brani. Pokušava Veljkić u posljednjoj minuti, ali rezultat se ne mjenja.

I u drugom poluvremenu zanimljiva utakmica. Pokušava Kozara preko Đurića i Veljkića, ali bez uspjeha. Uzvraća Pljevaljčić ali je Modić siguran. U 61. minuti odliča akcija Kozare, Kisin upošljava Malbašića koji se sjurio ka šesnaestercu Sutjeske, jako šutira i pogađa gol za vođstvo Kozare od 0-1. Par minuta kasnije, ponovo slična situacija, Đurić upošljava Malbašića, ali njegov šut završava pored gola. Pokušava Sutjeska preko Mojovića i Tadića da dođe do izjednačenja, ali je danas Modić nepremostiva prepreka za Fočake i rezultat se do kraja ne mijenja, te fudbaleri Kozare odnose iz Foče sva tri boda.

Ovom utakmicom završeno je prvenstvo u mtel: I lige  Republike Srpske. Prvak je Rudar iz Prijedora, kojem čestitamo na tituli i plasmanu u Premijer ligu BiH.

FK Sutjeska (Foča): Radović M., Vasiljević M. (od 58. min. Mojović O.), Filipović F., Mirković I., Šupić N. (od 58. min. Radović B.),  Ivanović V., Mojović N., Tadić M., Milutinović Đ., Okuka Đ., Pljevaljčić O., trener: Radanović M, klupa: Milanović A., Pavlović D., Davidović D., Ivanović M., Vladičić M.

FK Kozara (Gradiška): Modić S.(od 90. min. Glišić P.), Borković N. (od 46. min. Kisin V.), Petrović O., Hamzić A., Petković V. (od 90. min. Ljepojević L.), Malbašić A. (od 90. min. Koljanin M.), Đurić L. 8od 83. min. Govedarica S.), Veljkić Đ., Batar B., Pepić D., Runić N., trener Žerić N.

Izvor: fkkozara.org