Naslovna Info Ovaj čovjek ima dva imena i dva rođendana (FOTO)

Ovaj čovjek ima dva imena i dva rođendana (FOTO)

LAKTAŠI – Jedni ga znaju kao Milana, drugi kao Miću. Knjige kažu da je rođen polovinom jula 1960. godine, a stara majka Borka tvrdi drugačije. Kaže da se njen, treći po redu sin, zove Milan i da je rođen u junu, u selu Kobatovci.

Bilo kako bilo Milan ili Mićo Lukač proslavio je svoj 60. rođendan, u krugu rodbine i prijatelja. Za svaki slučaj pripremljene su dvije torte sa brojem 60.

– Važno je da se dobro osjećam, da su mi došli dragi gosti i da smo svi živi i zdravi nakon ove korone. Ja sam obazriv čovjek, svjećice sa torte ću sačuvati i za juli i još jednom ću obilježiti ovaj za mene veoma značajan dan, kaže Mićo, ugledni domaćin iz Aleksandrovca.

Ogovorio nam je na pitanje otkud dilema Milan ili Mićo, jer je to zaista rijedak slučaj. Kod datuma je moguće pogriješiti ili kasnije upisati novorođenče.

– Rođen sam kod kuće, a ne u bolnici i zato je sve tako krenulo. U osnovnoj školi sam u dnevniku bio Milan. Otišao sam poslije završenog osmog razreda kod tadašnjeg matičara Rade Grebenara. Našao sam ga u kafani, popili smo piće i onda sam saznao da nisam Milan, nego Mićo. Trebao mi je rodni list i tako sam toga ljeta, nakon 15 godina postao Mićo. Tad mi je matičar rekao i da sam rođen 16. jula, a majka Borka kaže da me je rodila u junu. Neću da ispravljam ‘krive Drine’, bolje je ovako imati dva imena i dva rođendana, priznaje  Mićo, koga zovu i Milan i Mile.

Gosti na njegovom rođendanu sa simpatijama su prihvatili  cijelu priču. Saglasni su da su proslavili Milanov rođendan, te da bi se trebali okupiti još jednom sredinom jula. Valjalo bi proslaviti i rođendan Miće Lukača, ovaj put po matičnim knjigama rođenih.