Naslovna Info Gradiška OTVORENO PISMO MJEŠTANA BOK JANKOVCA

OTVORENO PISMO MJEŠTANA BOK JANKOVCA

Negdje potkraj avgusta izborne 2012. godine četrdesetak mještana Bok Jankovca, naselja pored nasipa, ugostilo je trojicu funkcionera OO SDS Gradiška.

Tom prilikom izrekli su im istinu, da je SDS i kad je gubio u Gradišci, pobijeđivao u Bok Jankovcu. Rekli su i da se osjećaju kažnjeno i zapostavljeno, jer iako su samo 4 kilometra udaljeni od gradske pošte, nemaju asfalt, muku muče sa začepljenom kanalskom mrežom, komarcima, poplavama, vodom,prašinom…

IMG_1264

Rekli su da su kažnjeni jer su se usprotivili prijepetnaestak godina odlaganju smeća na napuštenu deponiju, koja je redovno svakog ljeta bila u plamenu. Rekli su sve to i ponadali se razumijevanju.

A oni, prvaci gradiškog SDS-a u liku Zorana Latinovića, Đorđe Krčmara i Saše Lazića obećaše im asfalt i to tako ubjedljivo i kategorički „da će prva lopata na proljeće biti zakopana u Bok Jankovcu“.

Dobili su glasove iz Bok Jankovca i zaboravili na Bok Jankovac.
Danas, tačno 4 godine kasnije, obmanuti građani tog naselja u Bok Jankovcu, osjećaju se poniženim i odbačenim.

Ovu tešku tvrdnju potvrđuju djela lokalne vlasti.Udarne rupe na asfaltnom putu pokrpane su od carinskih terminala, pored bazena, preduzeća „Ciglana“, sve do takozvane „Građevine“.

A dalje, iako postoji nepun kilometar asfalta sa udarnim rupama, kao da ne postoje ljudi. Kao da ne postoje poreski obveznici, glasači, školska djeca, radnici, poljoprivrednici. Postoje, ali su zaboravljeni od svih. Zaboravljeni su i poniženi, prevareni i odbačeni.

Dragi naši „obećavači magle“ od ranije, budete li dolazili u ovaj kraj po glasove, pazite na udarne rupe, ne idite popodne ili uveče , jer ovdje komarci napadaju u rojevima, ustvari bolje da obiđete ovaj kraj.Jer jednom obmanuti mještani ovog naselja naučili su lekciju. Ako će nas ponovo varati, neka nas barem varaju drugi, previše je da nas jedni te isti „šišaju“ svake izborne godine.

Mještani Bok Jankovca