Naslovna Kultura Otvorena izložba fotografija pod nazivom “Lekcija” autora Zorana Pilipovića

Otvorena izložba fotografija pod nazivom “Lekcija” autora Zorana Pilipovića

GRADIŠKA – Izložba fotografija pod nazivom “Lekcija” autora Zorana Pilipovića, otvorena je sinoć u Zavičajnom muzeju u Gradišci.

Pilipović je rekao da je prvi svoju samostalnu izložbu poklonio svom rodnom gradu te istakao da je kroz fotografiju opustošenih učionica seoskih škola u Potkozarju želio ukazati na problem pada nataliteta, raseljavanja i izumiranja.

Izložbu fotografija umjetnika Pilipovića otvorio je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević koji je tom prilikom pohvalio što je jedan mladi autor kroz umjetnost želio ukazati na problem sve manjeg nataliteta u Srpskoj i koji je svojom izložbom održao lekciju mladim ljudima, ali i političarima koji bi, kako kaže, trebali stvoriti uslove da ostanu i opstanu u Republci Srpskoj, da mogu raditi, zaraditi i stvarati porodice koje će vratiti život kako u seoske tako i gradske škole koje bilježe pad broja upisanih učenika.

Na otvaranju izložbe, brojim posjetiocima, osim autora i ministra Maleševića ovratili su se načelnik Gradiške Zoran Adžić i direktor Zavičajnog muzej Bojan Vujinović.

Izložba fotofrafija “Lekcija” moće se pogledati naredne tri sedmice.