Naslovna Info Gradiška Otvoren rekonstruisani društveni dom u Vrbaškoj (VIDEO)

Otvoren rekonstruisani društveni dom u Vrbaškoj (VIDEO)

GRADIŠKA – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić danas su svečano otvorili rekonstruisani društveni dom u mjesnoj zajednici Vrbaška, čija je rekonstrukcija i opremanje koštala 424.000 KM.

Dodik je čestitao gradskim vlastima i mještanima Vrbaške uspješnu realizaciju projekta rekonstrukcije društvenog doma, ističući da se on nalazi uz objektu škole i sportske sale koji su prije nekoliko godina izgrađeni sredstvima Vlade Republike Srpske.

– Ranije je rekonstrusan put od Vrbaške prema Gornjim Podgradcima, a prošle godine završena je izgradnja tog puta prema Mrakovici. Time cijeli ovaj kraj dobija sasvim drugu dimenziju i nosi pečat nas koji smo to radili – naglasio je Dodik.

On je istakao da je u Vrbaškoj vidljivo da je Kulturno-umjetničko društvo “Mirkovo kolo” centar okupljanja i društvenih zbivanja.

– Zbog toga su i zaslužili da imaju ovakav objekat koji će koristiti djeca, omladina, ali i oni stariji. Ovo je lijep primjer organizacije mjesne zajednice, koji treba i drugi da slijede – dodao je Dodik.

Adžić je istakao da je društveni dom u Vrbaškoj prije nekoliko decenija bio prepoznatljiv po organizovanim igrankama, a u posljednjih nekoliko godina po aktivnostima Kulturno-umjetničkog društva “Mirkovo kolo”.

– Ovo društvo okuplja djecu i omladinu iz Vrbaške i susjednih sela. Gradska uprava je, podržana od srpskog člana Predsjedništva BiH i Vlade Republike Srpske, to prepoznala i odlučila da obnovi i dogradi društveni dom koji ima 400 metara kvadratnih, sa salom za manifestacije i prostorijama za rad Savjeta mjesne zajednice i drugih organizacija – rekao je Adžić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Vrbaška Ilija Grbić zahvalio je Dodiku i Adžiću za podršku prilikom rekonstrukcije društvenog doma koji će, uz školu i pravoslavni hram koji je u izgradnji, krasiti centar ovog sela.

Video: