Naslovna Info Gradiška OTVOREN POGON ZZ “KRAJINA” U NOVOJ TOPOLI

OTVOREN POGON ZZ “KRAJINA” U NOVOJ TOPOLI

GRADIŠKA – Pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Kovačević i direktor Zemljoradničke zadruge /ZZ/ “Krajina” Goran Matijević svečano su otvorili zadružni pogon za sortiranje i pakovanje voća i povrća.
Riječ je o pogonu površine 1.200 metara kvadratnih i rashladnih kapaciteta od 400 tona, izgrađenom u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli. U pogonu će biti zaposleno pet novih radnika i indirektno na desetine kooperanata. 

“Ovo otvaranje predstavlja rehabilitaciju zadružnog sektora. Mi u Vladi Republike Srpske nastojimo da zadružni sektor vratimo na prijeratni nivo, dajući mu maksimalnu podršku”, izjavio je Kovačević. 

Direktor ZZ “Krajina” Goran Matijević izjavio je da je nabavljena nova oprema za sortiranje i pakovanje voća i povrća, te da je obezbijeđeno i tržište. 

“Osim domaće veleprodaje i trgovačkih lanaca, naše proizvode ćemo izvoziti u zemlje regiona i EU. Posjedujemo najnoviju tehnologiju i potrebne standarde”, kaže Matijević. 

Otvaranju novog pogona prisustvovali su i brojni kooperanti, predstavnici Zadružnog saveza Republike Srpske, Privredne komore Srpske, te saradnici iz Slovenije i drugih zemalja.