Naslovna Info Gradiška „Opasnosti koje vrebaju na internetu i društvenim mrežama i kako se...

„Opasnosti koje vrebaju na internetu i društvenim mrežama i kako se zaštititi“

GRADIŠKA – „Opasnosti koje vrebaju na internetu  i društvenim mrežama i kako se zaštititi“ naziv je predavanja koje su danas u Kulturnom centru Gradiška učenicima OŠ „Vasa Čubrilović“ održali inspektori Odjeljenja za spriječavanje visokotehnološkog kriminaliteta MUP-a Republike Srpske.

Jovo Marković, načelnik jedinice za operativno-tehničku podršku Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske, rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova već četiri godine realizuje Projekat „Edukacija djece i odraslih o opasnostima koje vrebaju na internetu“, čiji je cilj prevencija i podizanje svijesti djece o opasnostima savremenog načina komunikacije.

On je istakao da djeca veoma dobro prihvataju predavanja i postaju svjesna o opasnostima na internetu, ali i svjesna da u neznanju i sami mogu počiniti prekršaj iz bezbjednosti računarskih podataka.

U ovkiru relizacije Projekta “Edukacija djece i odraslih o opasnostima koje vrebaju na internetu“ MUP Republike Srpske izradio je brošure za djecu i roditelje u kojima je detaljno opisano kako oprepiznati, prijaviti i zaštititi se od opasnosti na ineternetu.