Naslovna Info Odstrijeljen vepar težak 249 kilograma u Srpcu

Odstrijeljen vepar težak 249 kilograma u Srpcu

GRADIŠKA – Prvog dana otvora lova na divlju svinju u Srpcu odstrijeljen je vepar težak čak 249 kilograma za šta je najviše zaslužan dugogodišnji lovac Zoran Šarić-Šaki koji ga je pogodio sa dva hica iz lovačke puške.

Potjera za veprom počela je u lovištu u Martincu, gdje ga je uočila grupa lovaca, a jedan od njih, Goran Žabić, pogodio ga je u lijevu kljovu i njušku.
Vepar je nastavio bijeg ka lovištu u Ćukalima gdje su ga potjerali lovački psi, a tu ga je dočekala druga grupa lovaca, među kojima i Borko Petković koga je vepar napao i nanio mu povrede u predjelu glave i butne kosti zbog čega je zaradio šest šavova.

Potjeru je okončao Zoran Šarić koji je iskusan lovac i najveći dio svoje karijere posvetio je upravo lovu na divlje svinje. NJegova lovačka grupa Kumovi je jedna od najuspješnijih u srbačkom udruženju kada je riječ o ovoj vrsti divljači.

Predsjednik lovačkog udruženja „Srna“ Goran Savanović kaže da ovakav kapitalac nije ustrijeljen dvadesetak godina na području srbačke opštine. On je kolegi Šakiju i njegovom psu Bobiju poželio još puno uspješnih lovačkih pohoda, a kolegi Borku Petkoviću brz oporavak.

Izvor: Radio Srbac