Naslovna Info Gradiška Održana treća Međunarodna kobasicijada „Rogolji 2020″

Održana treća Međunarodna kobasicijada „Rogolji 2020″

GRADIŠKA – Treća Međunarodna kobasicijada  „Rogolji 2020“ održana je sinoć u mjesnoj zajednici Rogolji pod pokroviteljstvom grada Gradiška.

Prema mišljenju stručnog žirija, sastavljenog od prehrambenih tehničara, najbolju kobasicu je napravio Mile Kalak iz Siska, dok je drugo mjesto osvojio Radovan Tomić iz Gradiške, a treće Goran Nježić takođe iz Gradiške.

Posebnu nagradu za guščiju kobasicu dobio je Brano Račić iz Novog Sela.

Član žirija Aleksandar Pucar rekao je da su imali veoma težak zadatak jer su morali izabrati najbolju kobasicu od čak 67 uzoraka.

On je istakao da su kobasice ove godine po izgledu i ocijeni ukusa dosta bolje u odnosu na prethodne dvije godine.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da ova manifestacija postaje brend na području Gradiške, jer su Rogolji dominantni po poljoprivrednoj proizvodnji odnosno tovljenju junadi i svinja.

„Gradska uprava će uvijek podržati ovu manifestaciju koja treba da preraste u tradiciju kako bi promovisali naše domaće proizvode“, istakao je Adžić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rogolji Slavko Vasiljević rekao je da  se za takmičenje prijavilo  65 učesnika iz Hrvatske i BiH te da je veoma zadovoljan odazivom.

On je istakao da imaju u planu osnovati udruženje proizvođača kobasica sa područja Lijevča polja kako bi mogli napraviti vlastiti brend.